24/11/2023 24/11/2023 Μηνύματα Ελπίδας από το Άγιον Όρος σε όλο τον κόσμο στέλνει, με τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό Σταθμό Αχελώος TV, ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Παρακολουθήστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Γέροντα Εφραίμ στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv «Είμαστε ευλογημένοι γιατί η Αγία Κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου είναι στο...
24 Νοεμβρίου, 2023 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2023 - 14:53

Συνέντευξη Γέροντος Εφραίμ στο Αχελώος TV ( Α’ Μέρος)

Διαδώστε:
Συνέντευξη Γέροντος Εφραίμ στο Αχελώος TV ( Α’ Μέρος)

Μηνύματα Ελπίδας από το Άγιον Όρος σε όλο τον κόσμο στέλνει, με τη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό Σταθμό Αχελώος TV, ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Παρακολουθήστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Γέροντα Εφραίμ στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv

«Είμαστε ευλογημένοι γιατί η Αγία Κάρα του Αγίου Χρυσοστόμου είναι στο μοναστήρι μας και μάλιστα αυτό που της δίνει αυτή την πνευματική αίγλη είναι το άφθορο αυτί του Αγίου», είπε ο Γέροντας, ενώ δήλωσε ότι «το πρώτο μέλημα ενός ηγουμένου, ενός πνευματικού πατρός είναι η ανακαίνιση των καρδιών των μοναχών».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι από παλιά, το Βατοπαίδι είχε «δύο πόδια, το ένα πόδι στο εφησυχασμό και το άλλο πόδι στην ιεραποστολή» και το πρώτο Πανεπιστήμιο επί Τουρκοκρατίας ήταν στο Βατοπαίδι, η Αθωνιάδα Ακαδημία.

Ο Γέροντας αναφέρθηκε και στο σημαντικό έργο που συντελούν τα μέσα ενημέρωσης του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός: το Πρακτορείο orthodoxianewsagency.gr, η Πεμπτουσία, η pemptousia.tv και το ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων