27/11/2023 27/11/2023 Στο 2ο μέρος της συνέντευξής του, στον τηλεοπτικό Σταθμό Αχελώος TV, ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, σε ερώτηση σχετικά με την Κάθοδο του Κυρίου στον Άδη και αν αποδέχονται όλοι το κήρυγμα Του, απαντά ότι αποδέχονται όσοι το έχουν ανάγκη. Θα σωθεί ο άνθρωπος που θέλει, αυτός που δεν θέλει δεν θα σωθεί,...
27 Νοεμβρίου, 2023 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2023 - 17:46

Συνέντευξη Γέροντος Εφραίμ στο Αχελώος TV (Β’ Μέρος)

Διαδώστε:
Συνέντευξη Γέροντος Εφραίμ στο Αχελώος TV (Β’ Μέρος)

Στο 2ο μέρος της συνέντευξής του, στον τηλεοπτικό Σταθμό Αχελώος TV, ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, σε ερώτηση σχετικά με την Κάθοδο του Κυρίου στον Άδη και αν αποδέχονται όλοι το κήρυγμα Του, απαντά ότι αποδέχονται όσοι το έχουν ανάγκη. Θα σωθεί ο άνθρωπος που θέλει, αυτός που δεν θέλει δεν θα σωθεί, δεν θα πάει στη Βασιλεία των Ουρανών, λέει ο Γέροντας Εφραίμ.

Παρακολουθήστε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Γέροντα Εφραίμ στο On Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv

Σχετικά με την μετάνοια, τονίζει ότι όποιος δεν συγχωρεί δεν άρχισε να μετανοεί, ενώ εξηγεί ότι ενώ η μεταμέλεια είναι η λογική θεώρηση των πραγμάτων ότι δεν έκανα καλά, η μετάνοια (μετα + εννοώ) σημαίνει «αλλαγή νοοτροπίας, δηλαδή όλο το είναι μου θέλω να το ευθυγραμμίσω σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και ζητώ συγχώρηση αλλά από τον Θεό, αισθάνομαι την συγχώρηση που παίρνω δια του μυστηρίου της εξομολογήσεως και συνάμα μου δίνεται στο μυστήριο της εξομολογήσεως ότι σβήστηκαν δεν υπάρχουν τα αμαρτήματα αυτά και υπάρχει και μία χαρά…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων