17/07/2020 17/07/2020 Συνεχίζονται οι εργασίες στο ‘Αγιο Όρος, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο Απρίλιο μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο και κατολισθήσεις. «Οι εργασίες θα συνεχιστούν για τους επόμενους επτά με οκτώ μήνες» σχολίασε ο κ. Στεργιάδης, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής...
17 Ιουλίου, 2020 - 14:41
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 14:35

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Άγιο Όρος

Συνεχίζονται οι εργασίες στο ‘Αγιο Όρος, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον περασμένο Απρίλιο μετά από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο και κατολισθήσεις. «Οι εργασίες θα συνεχιστούν για τους επόμενους επτά με οκτώ μήνες» σχολίασε ο κ. Στεργιάδης, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Στην περιοχή γίνονται, μεταξύ άλλων, διανοίξεις δρόμων, απομακρύνσεις φερτών υλικών και καθαρισμοί. Ακόμα όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ  ο κ. Μπάμπης Στεργιάδης, ολοκληρώθηκαν στη Σιθωνία οι εργασίες αποκατάστασης από τις καταστροφές του περσινού Ιουλίου, περίοδο κατά την οποία, η Χαλκιδική είχε πληγεί από ανεμοστρόβιλο και έντονα καιρικά φαινόμενα, που άφησαν πίσω τους επτά νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, ξεριζωμένα δέντρα και ανυπολόγιστες ζημιές. Πραγματοποιήθηκαν χωματουργικά έργα, καθαρισμοί ρεμάτων και κοπές δέντρων και βλάστησης ενώ ολοκληρώθηκε και η διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων από τις περιοχές της Προποντίδας, της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας.

Στο μεταξύ έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να αποπληρωθούν και οι εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, η οποία είχε πληγεί από την κακοκαιρία τον περασμένο Νοέμβριο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Θυμηθείτε τις ζημιές που είχαν προκληθεί μέσα από τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων