28/06/2019 28/06/2019 Θεία Λειτουργία για την έλευση και παραμονή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Κορίνθου. Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου  Γέροντας Εφραίμ με την συμμετοχή Βατοπαιδινών πατέρων και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως...
28 Ιουνίου, 2019 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2019 - 22:20

ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ: Η πρωινή Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο

Διαδώστε:
ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ: Η πρωινή Θεία Λειτουργία στην Κόρινθο

Θεία Λειτουργία για την έλευση και παραμονή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Κορίνθου.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου  Γέροντας Εφραίμ με την συμμετοχή Βατοπαιδινών πατέρων και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Μεγάλη ήταν η παρουσία του κόσμου και σήμερα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει κατακλύσει τον Καθεδρικό Ναό από κάθε γωνιά της Ελλάδας προκειμένου να προσκυνήσει το Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας.

Στο κήρυγμά του ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στα θαυμαστά γεγονότα που έχουν γίνει από τη χάρη της Αγίας Ζώνης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός της κοσμοσυρροής των τελευτέων ημερών στην Κόρινθο και στην υπομονή που δείχνουν οι πιστοί προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου τόνισε επίσης την ευλογία την οποία λαμβάνουν οι πιστοί και στάθηκε ιδιαίτερα στη δύναμη της έκφρασης του προσώπου τους όταν σκύβουν για να προσκυνήσουν τον Θεομητορικό Σέβασμα.

Ακούστε το κήρυγμα του Γέροντα Εφραίμ.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων