22/06/2019 22/06/2019 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ/ Βασίλης Χάδος – Ραφαήλ Γεωργιάδης-Αλέξης Κωνστάντης Στον ιερό Ναό αγ. Νικολάου Δράμας, ιερούργησε σήμερα ο Καθηγουμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδιου Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από Βατοπαιδινούς πατέρες, όπου και εκτίθεται προς προσκύνηση η Αγία Ζώνη της Παναγίας. Ο Γέροντας Εφραίμ στον λόγο του, τόνισε ότι η Παναγία με τις πρεσβείες της δίνει τη μόνιμη...
22 Ιουνίου, 2019 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2019 - 18:50

“Η Παναγία σκορπίζει τη χάρη της όπου και να βρεθεί”

Διαδώστε:
“Η Παναγία σκορπίζει τη χάρη της όπου και να βρεθεί”

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ/ Βασίλης Χάδος – Ραφαήλ Γεωργιάδης-Αλέξης Κωνστάντης

Στον ιερό Ναό αγ. Νικολάου Δράμας, ιερούργησε σήμερα ο Καθηγουμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδιου Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από Βατοπαιδινούς πατέρες, όπου και εκτίθεται προς προσκύνηση η Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Ο Γέροντας Εφραίμ στον λόγο του, τόνισε ότι η Παναγία με τις πρεσβείες της δίνει τη μόνιμη ίαση της ψυχής, τη παρηγοριά του Παρακλήτου. Ανέφερε, δε, 3 θαύματα που έγιναν γνωστά πρόσφατα, το ένα αφορούσε τεκνοποίηση μιας στείρας η οποία μετά την προσκύνηση απέκτησε παιδί, μια άλλη κοπέλα με καρκίνο που θεραπεύτηκε, και μια ακόμα περίπτωση τεκνογονίας. Όπως επεσήμανε, πάντα η Παναγία σκορπίζει τη χάρη της όποτε κι όπου κι αν βρεθεί, προσφέροντας την υγεία της ψυχής και του σώματος. Ανέφερε ακόμα ότι πολλοί φεύγουν με αλλοιωμένο πρόσωπο μετά τη προσκύνηση της Τίμιας Ζώνης και έκλεισε το λόγο του λέγοντας ότι αύριο θα φύγει η Τίμια Ζώνη αλλά η χάρη της θα μείνει.

Παρακολουθήστε σε προβολή και βιντεοσκόπηση της Ορθοδόξου Διαδικτυακής Πύλης “ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ”:

 

 

Από πολύ νωρίς πιστός λαός προσήλθε στον ιερό ναό αγ. Νικολάου για να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη, το πολυτιμότερο Θεομητορικό κειμήλιο που φυλάσσεται για αιώνες στη Μονή Βατοπαιδίου και εξέρχεται σε ελάχιστες περιπτώσεις προς αγιασμό και ευλογία του πιστού λαού.

Συγκινητικές στιγμές λαμβάνουν χώρα ενώπιον της Αγίας Ζώνης καθώς άτεκνα ζευγάρια, ασθενείς και κάθε αναγκαιμένος ζητά την υγεία της ψυχής και του σώματος ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που παρακαλούν τους Βατοπαιδινούς πατέρες να τους σταυρώσουν με την Τίμια Ζώνη και να τους διαβάσουν την παρακλητική ευχή της Αγίας Ζώνης. Όπως έγινε γνωστό λεωφορεία έφτασαν σήμερα από την ομόδοξη χώρα της Βουλγαρίας για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη. Πολλοί είναι αυτοί που καταφθάνουν από τις όμορες Μητροπόλεις και την επαρχία του νομού Δράμας για να λάβουν την ευλογία της Αγίας Ζώνης.

Αναμένεται μεγάλο κύμα προσκυνητών σήμερα το απόγευμα και αύριο το πρωί καθώς μετά την αυριανή Θεία Λειτουργία θα αναχωρήσει η Αγία Ζώνη για το Βατοπαιδινό μετόχι του αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων