20/01/2020 20/01/2020 Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τίμησαν, σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη, χθες, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Ο καθιαγμός των υδάτων έλαβε χώρα στον μικρό λιμενά της Ιεράς Μονής, όπου, αψηφώντας το κρύο, άνδρες βούτηξαν στα νερά, ώστε να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την ευλογία. Ακολούθησε στο Συνοδικό της Μονής το καθιερωμένο...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 12:29

Θεοφάνεια στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων τίμησαν, σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη, χθες, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο καθιαγμός των υδάτων έλαβε χώρα στον μικρό λιμενά της Ιεράς Μονής, όπου, αψηφώντας το κρύο, άνδρες βούτηξαν στα νερά, ώστε να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την ευλογία.

Ακολούθησε στο Συνοδικό της Μονής το καθιερωμένο κέρασμα, όπου ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Δημήτρης Κούβελας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. “Προσπαθούμε σε αυτή την καινούργια δεκαετία που ξεκινάμε να πάμε την πατρίδα μας μπροστά και ψηλά”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κούβελας ζητώντας παράλληλα και την ευχή του Γέροντα.

“Το Βατοπαίδι έχει στην καρδιά μου ξεχωριστή θέση, όχι μόνο, Γέροντα, για την στήριξη που προσφέρεται στο έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Θέλω όμως Γέροντα να σας ευχαριστήσω προσωπικά και όλους τους πατέρες γιατί αυτή η εμπειρία του Όρους νομίζω ότι με βοηθάει στην προσπάθεια μου να γίνω καλύτερος άνθρωπος”, ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Κωστής Δήμτσας, πρώην Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους και Επικεφαλής της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Βούτηξαν για τον Σταυρό στα νερά του Βατοπαιδίου

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων