20/01/2023 20/01/2023 Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και παράδοση εορτάστηκε την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, (06/01/23 π.ε.) η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Της Αγρυπνίας του Μεγάλου Αγιασμού και της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενίας κ. Ειρηναίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου,...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 15:43

Θεοφάνεια στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Θεοφάνεια στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και παράδοση εορτάστηκε την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, (06/01/23 π.ε.) η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.


Της Αγρυπνίας του Μεγάλου Αγιασμού και της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενίας κ. Ειρηναίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γέροντα Εφραίμ και άλλους βατοπαιδινούς, αγιορείτες και επισκέπτες Πατέρες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας με λιτανευτική πομπή μετέβησαν στον αρσανά της Μονής, όπου τελέσθηκε σε πανηγυρικό κλίμα ο Καθαγιασμός των Υδάτων με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Στη συνέχεια ακολούθησε το αγιορειτικό κέρασμα στο συνοδικό της Μονής και στη συνέχεια η τράπεζα, η οποία έληξε με πανηγυρική δέηση στο καθολικό της Μονής ενώπιον της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Βηματαρίσσης.

Πηγή: vatopedi.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων