01/07/2022 01/07/2022 Δεκατρία (13) έτη συμπληρώνονται σήμερα, 01 Ιουλίου 2022, από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με την αγιορειτική παράδοση και εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 01 Ιουλίου το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, το πρώτο μάλιστα μετά την ανακομιδή των λειψάνων του. Την παραμονή το απόγευμα...
01 Ιουλίου, 2022 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 23:49

Ομιλίες για τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στο Συνοδικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ομιλίες για τον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό στο Συνοδικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκατρία (13) έτη συμπληρώνονται σήμερα, 01 Ιουλίου 2022, από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με την αγιορειτική παράδοση και εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 01 Ιουλίου το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, το πρώτο μάλιστα μετά την ανακομιδή των λειψάνων του.

Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του μνημοσύνου. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Γέροντα Νικόλαο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισαίο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου Γέροντα Χριστοφόρο, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Χρυσόστομο Παπαδάκη και άλλους Αγιορείτες Πατέρες, οι οποίοι προσήλθαν στην Μονή για να τιμήσουν τον μακαριστό Γέροντα.

Μετά το πέρας του ιερού μνημοσύνου τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ και ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής.


Κατά τη διάρκεια του κεράσματος ο Θεοφιλέστατος και οι Καθηγούμενοι αναφέρθηκαν στο πρόσωπο του μακαριστού Γέροντος, την οσιακή βιωτή του και την πνευματική ζωή του, ως εμπειρία και βίωμα του Ευαγγελίου και της πατερικής παραδόσεως, ενώ μοιράστηκαν και στιγμές από την πνευματική τους συναναστροφή με τον μακαριστό Γέροντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεκατρία έτη από την κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού – Το μνημόσυνο στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ως υποτακτικός του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

Πρώτο μνημόσυνο Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού μετά την ανακομιδή των λειψάνων του (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων