08/11/2023 08/11/2023 Τη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου στο Άγιο Όρος, την επονομαζόμενη και ρουμανική, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Κρατικής Γραμματείας για τις Λατρείες, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας, Κυπριανός Ολινίτσι.  Τον Ρουμάνο αξιωματούχο υποδέχθηκε ο Γέροντας της Σκήτης, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος ο οποίος και τον ξενάγησε στους χώρους της Σκήτης. Ακόμη παρουσίασε της πολιτιστική κληρονομιά,...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 13:48

Στη Σκήτη Τιμίου Προδρόμου Αγίου Όρους ο Ρουμάνος επικεφαλής της Κρατικής Γραμματείας για τις Λατρείες

Διαδώστε:
Στη Σκήτη Τιμίου Προδρόμου Αγίου Όρους ο Ρουμάνος επικεφαλής της Κρατικής Γραμματείας για τις Λατρείες

Τη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου στο Άγιο Όρος, την επονομαζόμενη και ρουμανική, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Κρατικής Γραμματείας για τις Λατρείες, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας, Κυπριανός Ολινίτσι. 

Τον Ρουμάνο αξιωματούχο υποδέχθηκε ο Γέροντας της Σκήτης, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος ο οποίος και τον ξενάγησε στους χώρους της Σκήτης. Ακόμη παρουσίασε της πολιτιστική κληρονομιά, το έργο των μοναχών καθώς και τα στάδια αποκατάστασης του ασκητηρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Κρατική Γραμματεία για τις Λατρείες αυτή την περίοδο στη σκήτη πραγματοποιούνται έργα συντήρησης και αποκατάστασης τα οποία χρηματοδοτούνται και από την κυβέρνηση της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τροπολογία που ενέκρινε η Γερουσία της Ρουμανίας, από το 2024, το ετήσιο ποσό το οποίο θα διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό στη Σκήτη Τιμίου Προδρόμου αυξήθηκε από 960.000 ευρώ σε 2 εκατομμύρια ευρώ .

Τα ποσά θα διατεθούν κυρίως για την αποκατάσταση και συντήρηση των κτιρίων, καθώς και για την κατασκευή νέων απαραίτητων χώρων. Σύμφωνα με το Basilica.ro, μόνο η στεγανοποίηση όλων των κτιρίων κόστισε 200.000 ευρώ.

Φωτογραφίες: Secretariatul de Stat pentru Culte

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων