12/09/2021 12/09/2021 Στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας Animus, κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος συνόδευσε τον Γέροντα Εφραίμ στο Βατοπαίδι, ώστε να προσκυνήσει κι εκείνος την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Πρόεδρος του Animus που συνδέθηκε πλέον στενά με την αδελφότητα από την στιγμή που ο Γέροντας...
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:23
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021 - 22:59

ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ: Η συγκίνηση του Προέδρου του Animus

Διαδώστε:
ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ: Η συγκίνηση του Προέδρου του Animus

Στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας Animus, κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος συνόδευσε τον Γέροντα Εφραίμ στο Βατοπαίδι, ώστε να προσκυνήσει κι εκείνος την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Πρόεδρος του Animus που συνδέθηκε πλέον στενά με την αδελφότητα από την στιγμή που ο Γέροντας νοσηλεύθηκε στο θεραπευτήριό του, προσκύνησε την Τιμία Ζώνη ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και την εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, την οποία ευλαβείται ιδιαιτέρως.

 

 

 

 

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus

Με μια λιτή αλλά πλούσια από συναισθήματα και γεμάτη συγκίνηση τελετή, αποχαιρέτησαν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus τον ηγούμενο της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασής του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο του κέντρου και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη αφού η παρουσία του Γέροντα στο Animus ήταν μια ευλογία για όλους τους εργαζόμενους όπως τόνισε στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Ομίλου Animus, κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Για 55 μέρες γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν μεγάλη μάχη για την αποκατάσταση του Γέροντα αφού όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο δεν μπορούσε καν να περπατήσει μετά την σχεδόν δίμηνη νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό και την διασωλήνωσή του στην ΜΕΘ.

 

 

«Όταν ήρθα εδώ δεν μπορούσα ούτε καν να σταθώ όρθιος και τώρα φεύγω περπατώντας» είπε ο γέροντας Εφραίμ στους εργαζόμενους του Κέντρου στην αποχαιρετηστήρια τελετή.

«Πέρασα πολύ δύσκολα, αντιμετώπισα τον θάνατο κατάματα, αλλά μου φαίνεται ότι πήρα αναβολή για τον θάνατο». Ο γέροντας εμφανώς συγκινημένος τόνισε και την πνευματική σχέση που αναπτύχθηκε με το προσωπικό λέγοντας «10 άτομα ήρθαν στο δωμάτιο μου και μου είπαν να μη φύγεις. Όταν τους απάντησα ότι πρέπει να φύγω γιατί πρέπει να πάω στην Μονή της Μετανοίας μου, μου είπαν ότι όταν είσαι εδώ αισθανόμαστε ασφάλεια. Όμως ο καθένας, συνέχισε ο γέροντας, πρέπει να πάει στην αποστολή του. Μετά από τρεισήμισι μήνες θα επιστρέψω στην αδελφότητα που έμεινε ορφανή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον κόπο σας, για την προσφορά σας, όλους σ’ αυτό εδώ το ίδρυμα που έζησα σχεδόν δύο μήνες και είδα ότι προσφέρει πολλά. Θα φύγω από εδώ, αλλά δεν θα ξεχάσω. Οι προσευχές μου την ώρα που κοιμάται ο λαός και ακούει ο Θεός, θα περνάνε κι από εδώ».

 

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ομίλου Animus, κ. Αχιλλέας Νταβέλης, σε έναν ιδιαίτερα συγκινητικό χαιρετισμό του τόνισε πως: «Στις ημέρες νοσηλείας του ηγούμενου Εφραίμ δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα, για να μπορέσουμε να παρέχουμε κάθε δυνατή φροντίδα». Ο πρόεδρος μάλιστα αναφέρθηκε στην ταχεία και εντυπωσιακή βελτίωση της κατάστασης του γέροντα Εφραίμ από την ημέρα που εισήχθη στο Animus μέχρι την ημέρα που φεύγει.

Συνέχισε ωστόσο λέγοντας «Είμαι διπλά ευτυχής γιατί σ’ αυτές τις 55 μέρες μάθαμε πολλά. Μάθαμε για τις πραγματικές αξίες, όπως η πίστη μας περιγράφει σε σχέση με το ποιοι είμαστε, ποια είναι η αποστολή μας, τι προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας. Μάθαμε για το ποια είναι η αξία της ίδιας της ζωής και της ίδιας της ύπαρξής μας. Βρεθήκαμε σε μια προσωπική αναζήτηση για θέματα που η καθημερινότητα μέχρι πρότινος δεν μας επέτρεπε να σκεφτούμε. Η παρουσία του στο Animus ήταν για μας επένδυση στην καρδιά και στην ψυχή μας».

Το Σάββατο το μεσημέρι ο γέροντας Εφραίμ αναχώρησε από το Animus με την συνοδεία του για το Άγιο Όρος.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων