27/03/2020 28/03/2020 Το Άγιος Όρος δεν σταματά να προσεύχεται για την πανδημία που δοκιμάζει τον άνθρωπο. Χθες, μετά από απόφαση της Ιεράς Κοινότητας, τελέσθηκε αγρυπνία προς την Έφορο του Αγίου Όρους Κυρίαν Θεοτόκον και τον Προστάτη άγιο κατά των λοιμωδών νόσων, Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη σε όλες τις Ιερές Μονές, τα εξαρτήματα αυτών και στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου...
27 Μαρτίου, 2020 - 22:03
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2020 - 9:04

Το Άγιο Όρος προσεύχεται νυχθημερόν για την ανθρωπότητα

Διαδώστε:
Το Άγιο Όρος προσεύχεται νυχθημερόν για την ανθρωπότητα

Το Άγιος Όρος δεν σταματά να προσεύχεται για την πανδημία που δοκιμάζει τον άνθρωπο.

Χθες, μετά από απόφαση της Ιεράς Κοινότητας, τελέσθηκε αγρυπνία προς την Έφορο του Αγίου Όρους Κυρίαν Θεοτόκον και τον Προστάτη άγιο κατά των λοιμωδών νόσων, Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη σε όλες τις Ιερές Μονές, τα εξαρτήματα αυτών και στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου

Επίσης, θα τελεσθούν λιτανείες με τα άγια λείψανα και τις θαυματουργές εικόνες κατά την κρίση και την τάξη της κάθε Ιεράς Μονής. Ιερά Αγρυπνία τελείται απόψε σε όλα τα μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Υπενθυμίζεται ότι η Αγία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων.

Δείτε μικρά στιγμιότυπα από την αγρυπνία στον Ναό του Πρωτάτου που άρχισε στις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής:

 

 

 

 

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Οι αντιπρόσωποι και προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους εκφράζουν με αυτό τον τρόπο και την αγάπη τους στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο για τον οποίο προσεύχονται με πόνο στην κυρία Θεοτόκο να τους σκεπάσει τις δύσκολες αυτές στιγμές.
Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις που εξέδωσε προ ημερών η Ιερά Κοινότητα αναφέρουν:
-να τελεσθή αγρυπνία προς την Έφορο του Αγίου Όρους Κυρίαν Θεοτόκον και τον Προστάτη άγιο κατά των λοιμωδών νόσων ,Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη κατά τη νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο της Δ εβδομάδας των νηστειών σε όλες τις Ιερές Μονές, τα εξαρτήματα αυτών και στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου
-να τελεσθούν λιτανείες με τα άγια λείψανα και τις θαυματουργές εικόνες κατά την κρίση και την τάξη της κάθε Ιεράς Μονής
Η Ιερά κοινότητα με αυτόν τον τρόπο συμπαρίσταται στον αγώνα των γιατρών των νοσηλευτών των εθελοντών και όσων πασχίζουν για τον συνάνθρωπό τους καθώς επίσης και για τους κυβερνώντες οι οποίοι αυτή την εποχή πρέπει να παίρνουν αποφάσεις για την προσωρινή δοκιμασία που μαστίζει την ανθρωπότητα.
Με την ίδια επιστολή προς τις Ιερές Μονές , η Ιερά Κοινότητα εκφράζει και την θλίψη των Αγιορειτών Πατέρων για οποιαδήποτε γενική απαγόρευση της ορθοδόξου χριστιανικής λατρείας ιδίατερα την περίοδο της πανδημικής νόσου.
Καταλήγοντας η Ιερά Κοινότητα εκφράζει την ανάγκη να ενταθούν οι προσευχές και η μυστηριακή ζωή την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλεί όλο το λαό να στραφούν εν μετανοία με όλη την ψυχή τους και τη διάνοιά τους, προς τον Κύριον την πηγή της ζωής και νικητή του θανάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων