29/08/2021 29/08/2021 Το Άγιον Όρος εόρτασε πανηγυρικά την Κοίμηση της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου με τη δέουσα χαρά που πλημμυρίζει κάθε αγιορείτη μοναχό για την αγάπη της Μητέρας του Θεού και Μητέρας του Άθωνα. Ιερές αγρυπνίες έλαβαν χώρα σε όλες τις Ιερές αγιορείτικες Μονές με τις πανηγυρικές Τράπεζες να ακολουθούν σε κάθε μοναστήρι, ιερά σκήτη και καλύβη...
29 Αυγούστου, 2021 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2021 - 21:29

Το Άγιον Όρος εόρτασε την Παναγία Μητέρα: Εικόνες απο τις Μονές Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Σιμωνόπετρας και Ξενοφώντος

Διαδώστε:
Το Άγιον Όρος εόρτασε την Παναγία Μητέρα: Εικόνες απο τις Μονές Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Σιμωνόπετρας και Ξενοφώντος

Το Άγιον Όρος εόρτασε πανηγυρικά την Κοίμηση της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου με τη δέουσα χαρά που πλημμυρίζει κάθε αγιορείτη μοναχό για την αγάπη της Μητέρας του Θεού και Μητέρας του Άθωνα. Ιερές αγρυπνίες έλαβαν χώρα σε όλες τις Ιερές αγιορείτικες Μονές με τις πανηγυρικές Τράπεζες να ακολουθούν σε κάθε μοναστήρι, ιερά σκήτη και καλύβη του Περιβολιού της Παναγίας μας.

ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ – O Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος που βρέθηκε φέτος για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μίλησε στην Τράπεζα της Μονής για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου:

Ακούστε την χθεσινή ομιλία:

 

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος (Παναγιωτόπουλος) γεννήθηκε την 25η Δεκεμβρίου, 1943 στην Πάτρα. Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το Σάββατο του Λαζάρου του 1963. Αυτή τη στιγμή επισκέπτεται για προσκυνηματικούς λόγους το Άγιον Όρους, κατόπιν σχετικής ευλογίας εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ – Δείτε στιγμιότυπα και βίντεο τόσο από τη μεταφορά της Παναγίας της Πορταΐτισσας από το εκκλησάκι της στον κυρίως ναό της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους όσο και από την αγρυπνία, που τελέστηκε τα ξημερώματα προς τιμήν της Κοίμησης της Θεοτόκου,  που εορτάζεται σήμερα στο Περιβόλι της Παναγίας.

 

   

 

ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ – Ιερά Αγρυπνία της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Σιμωνόπετρας στο Άγιον Όρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμερούν κ. Γρηγορίου.

Ακολουθεί μικρή δέσμη φωτογραφικών στιγμιοτύπων:

 

 

 

 

ΦΩΤΟ: Ιεραποστολή στο Καμερούν-La Mission Orthodoxe du Cameroun

 

ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ – Το Άγιον Όρος, σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, τιμά και πανηγυρίζει την Κοίμηση και Μετάσταση στους ουρανούς της Θεοτόκου. Σε κάθε Κελί, Καλύβη, Σκήτη και Μονή, οι Μοναχοί υμνούν την Κυρία, Έφορο και Ηγουμένη του Άθωνος, την Μητέρα του Θεού, των Μοναχών αλλά και των ανθρώπων. Όλη τη νύχτα, ως λαμπάδες καιόμενες οι Μοναχοί αναπέμπουν προσευχές και δεήσεις υπέρ της του κόσμου σωτηρίας. Στην Ιερά, Βασιλική, Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή του Ξενοφώντος, κατόπιν προσκλήσεως του αγίου Καθηγουμένου αυτής κ. Αλεξίου και κανονική αδεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, της πανηγύρεως, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία επί τη αφίξη του Μητροπολίτου, προσφώνηση του αγίου Καθηγουμένου και αντιφώνηση από τον Σεβασμιώτατο.

Το απόγευμα ξεκίνησε ο Εσπερινός της εορτής, ακολούθησε ολονύκτιος αγρυπνία και με την Θεία Λειτουργία, που τελείωσε το πρωί, ολοκληρώθηκε η εορτή.

Στην εόρτιο τράπεζα ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τα υπερύμνητο και δεδοξασμένο πρόσωπο της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, το οποίο πάσαι αι γενεαί, από της Μεταστάσεώς της έως σήμερα και έως του αιώνος, τιμούν, μεγαλύνουν, ικετεύουν και έχουν ως αποκούμπι, ως την μητέρα, που ακούει κάθε παιδί και κάθε αίτημα.

Αν για κάθε Χριστιανό, είπε ο Σεβασμιώτατος, η Παναγία είναι η Μητέρα, για τον Μοναχό είναι ακόμα παραπάνω, είναι η τροφός, η Γερόντισσα και η γέφυρα, που θα τους οδηγήσει από τη Γη στον Ουρανό.

ΠΗΓΗ: ΧΑΜπίτας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων