18/12/2019 18/12/2019 Από 13 – 16 Δεκεμβρίου 15μελής ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε Εκπαιδευτική Επίσκεψη – Προσκύνημα στο Άγιον Όρος. Τους φοιτητές συνόδευαν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, και οι Καθηγητές Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κόνιας και Ιωάννης Καραπαναγιώτης. Με ορμητήριο την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις-προσκυνήματα...
18 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2019 - 16:21

Το Άγιον Όρος επισκέφθηκαν φοιτητές της Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Το Άγιον Όρος επισκέφθηκαν φοιτητές της Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης

Από 13 – 16 Δεκεμβρίου 15μελής ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε Εκπαιδευτική Επίσκεψη – Προσκύνημα στο Άγιον Όρος.

Τους φοιτητές συνόδευαν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, και οι Καθηγητές Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κόνιας και Ιωάννης Καραπαναγιώτης.

Με ορμητήριο την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις-προσκυνήματα στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, σε Ιερές Μονές και Σκήτες, αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και πνευματικές εμπειρίες.

Κατά την παραμονή της στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, η ακαδημαϊκή αποστολή είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει στο Καθολικό και στα Παρεκκλήσια θαυματουργές Εικόνες και ιερά Λείψανα, ενώ ξεναγήθηκε σε μουσειακούς χώρους, όπου φυλάσσονται περίφημα έργα τέχνης, όπως βυζαντινές εικόνες, ιερά σκεύη, έργα μικροτεχνίας, χειρόγραφα, παλαίτυπα, κ.ά., αποτελώντας έναν μοναδικό πλούτο κειμηλίων του πολιτισμού, που δημιούργησε η χριστιανική πίστη.

Η παραπάνω ολιγοήμερη περιοδεία στο Άγιον Όρος πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, την ευλογία του Πρωτεπιστάτη και της Ιεράς Επιστασίας και χάρη στην αβραμιαία φιλοξενία των Πατέρων της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ιδιαίτερα δε της πατρικής αγάπης του Γέροντα Εφραίμ και του εγνωσμένου ενδιαφέροντός του για τη νεότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων