28/07/2021 28/07/2021 Στη Μικρά Αγία Άννα, στους Αρχαγγέλους, στη περιοχή όπου βρίσκεται το Ιερό Κελίο του μακαριστού Υμνογράφου Γέροντος Γερασίμου Μικραγιαννανίτη, είχε στήσει το ερημητήριο του ο μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος. Λάτρευε το Άγιο Όρος όπου από εκεί αντλούσε τα πνευματικά του εφόδια και έπαιρνε δύναμη για να τελέσει το πολυσήμαντο έργο του ως Ιεραπόστολος στην...
28 Ιουλίου, 2021 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2021 - 18:44

Το Ερημητήριο του μακαριστού Κινσάσας στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Το Ερημητήριο του μακαριστού Κινσάσας στο Άγιον Όρος

Στη Μικρά Αγία Άννα, στους Αρχαγγέλους, στη περιοχή όπου βρίσκεται το Ιερό Κελίο του μακαριστού Υμνογράφου Γέροντος Γερασίμου Μικραγιαννανίτη, είχε στήσει το ερημητήριο του ο μακαριστός Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος. Λάτρευε το Άγιο Όρος όπου από εκεί αντλούσε τα πνευματικά του εφόδια και έπαιρνε δύναμη για να τελέσει το πολυσήμαντο έργο του ως Ιεραπόστολος στην ήπειρο της Αφρικής. Επιθυμία του ήταν να αφήσει την τελευταία του πνοή στη πόλη του Αγίου Δημητρίου, τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε γεννηθεί για να πετάξει στην αετοφωλιά του στο Άγιο Όρος, να αναπαυθεί εκεί αιώνια, όπως αναφέρει σε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μαζί με το φωτογραφικό υλικό, ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων