12/01/2022 12/01/2022 Ένα μήνυμα στους Φίλους της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, που θα μπορούσε να απευθύνεται και σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, απηύθυνε ο π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης, ο Ιεραπόστολος, που παρακαλεί όποιον φίλο μπορεί, να συνδράμει οικονομικά, προκειμένου να ενισχύσει το ιεραποστολικό έργο που γίνεται στο Κονγκό της Αφρικής. Ο π. Δαμασκηνός εργάζεται επί 31 χρόνια σε διάφορες...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2022 - 12:05

Το ιεραποστολικό έργο στη Γκόμα του Κονγκό

Διαδώστε:
Το ιεραποστολικό έργο στη Γκόμα του Κονγκό

Ένα μήνυμα στους Φίλους της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, που θα μπορούσε να απευθύνεται και σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, απηύθυνε ο π. Δαμασκηνός Γρηγοριάτης, ο Ιεραπόστολος, που παρακαλεί όποιον φίλο μπορεί, να συνδράμει οικονομικά, προκειμένου να ενισχύσει το ιεραποστολικό έργο που γίνεται στο Κονγκό της Αφρικής.

Ο π. Δαμασκηνός εργάζεται επί 31 χρόνια σε διάφορες ιεραποστολές της Αφρικής. 

«Τώρα με θέλημα Θεού είμαι στην πόλι Γκόμα του Ανατολικού Κογκό», γράφει και εξηγεί: «Εδώ η Ιεραποστολή ξεκινά από το μηδέν. Μόλις επήραμε οικόπεδο και είμαστε στο τέλος της περιμάνδρωσης του. Μετά χαράς σημειώνω εδώ συνοπτικά με την άδεια του υπεύθυνου της Ομάδος ότι ευρίσκομαι στην πόλι Γκόμα 700.000 κάτοικοι του Ανατ. Κογκό για το έργο της Ορθοδοξίας μας. Ήδη αγοράσαμε το πρώτο οικόπεδο 4 εκταρίων. Σύντομα τελειώνει η περιμάνδρωσις του καί κατόπιν πρέπει να κτίσουμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. (Μένουμε ακόμη σε ενοίκιο με τον ντοπιο υπεύθυνο αρχιμ. Π. Χαρίτωνα. Κατόπιν το σπίτι μας, μικρό μοναστήρι για 3 μοναχές που έχουμε, σχολεία, οικοτροφεια κλπ. Ζητούμε την οικονομική σας βοήθεια για την συνέχιση του έργου μας. Επιτρέψτε μου μια προτροπή. Όσοι ημπορείτε από 10 ευρώ τον μήνα. Θα σας είμαι ευγνώμων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων