17/10/2020 18/10/2020 Aπότμημα εκ των I. Λειψάνων του νέου Αγίου της εκκλησίας μας, Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, θησαυρίζεται από χθες και μέχρι αύριο το βράδυ – εις προσκύνησιν και ευλογίαν των πιστών- στο Ιερό Μετόχι Αναλήψεως Βύρωνα Αττικής, που ανήκει στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2020 - 1:14

Το Ι. Λείψανο του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στην Ανάληψη Βύρωνα

Διαδώστε:
Το Ι. Λείψανο του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στην Ανάληψη Βύρωνα

Aπότμημα εκ των I. Λειψάνων του νέου Αγίου της εκκλησίας μας, Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, θησαυρίζεται από χθες και μέχρι αύριο το βράδυ – εις προσκύνησιν και ευλογίαν των πιστών- στο Ιερό Μετόχι Αναλήψεως Βύρωνα Αττικής, που ανήκει στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη έγινε χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 8, ενώ ακολούθησε η Ιερά Αγρυπνία του πρώτου εορτασμού, ψαλλομένης της ακολουθίας του Αγίου Εφραίμ.

Ο σεβαστός Γέροντας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. κ. Ελισαίος, ο οποίος προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας μίλησε για την πολύχρονη γνωριμία και την πνευματική αναστροφή του μετά του Αγίου με τρεμάμενη -από τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη προς τον Άγιο- φωνή.

«Δωσ’ μας λίγο από τη χάρη της προσευχής σου εσύ που ήσουν πάντα μια καιομένη λαμπάδα προσευχής, δωσ’ μας λίγο από την υπομονή μας εσύ που ήσουν πάντα βράχος υπομονής και αγάπης», είπε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Ελισαίος στο απόσπασμα που θα ακούσετε παρακάτω:

Το απότμημα των λειψάνων του Αγίου μπορεί κανείς να προσκυνήσει σήμερα από τις 5:00 έως και τις 8:00 μ.μ., αλλά και αύριο (Κυριακή 18/10) το πρωί μεταξύ 6:00 και 12:00 π.μ., όποτε θα ψαλή και η μεθέορτος ακολουθία του Αγίου. Επίσης, και πριν και μετά τον Κυριακάτικο εσπερινό (5:00 – 8:00 μ.μ.).

Το παρών στην Αγρυπνία έδωσε και ο Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων