24/11/2023 24/11/2023 Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στο ιερό παρεκκλήσιο του Αρεταίειου Νοσοκομείου τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος εις μνήμη του μακαριστού Μονάχου Λουκά Βατοπαιδινού, με την συμπλήρωση δύο ετών από την κοίμησή του. Βίντεο – Φωτογραφίες: ope.gr Το αναλόγιο διακόνησαν η κα Αντωνία Κώτσιου Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακευτικής και η κα Ειρήνη Γράψα Καθηγήτρια Νεφρολογίας,...
24 Νοεμβρίου, 2023 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2023 - 17:41

Το ope.gr στο διετές μνημόσυνο του μακαριστού Μοναχού Λουκά Βατοπαιδινού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Το ope.gr στο διετές μνημόσυνο του μακαριστού Μοναχού Λουκά Βατοπαιδινού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στο ιερό παρεκκλήσιο του Αρεταίειου Νοσοκομείου τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος εις μνήμη του μακαριστού Μονάχου Λουκά Βατοπαιδινού, με την συμπλήρωση δύο ετών από την κοίμησή του.

  • Βίντεο – Φωτογραφίες: ope.gr

Το αναλόγιο διακόνησαν η κα Αντωνία Κώτσιου Καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακευτικής και η κα Ειρήνη Γράψα Καθηγήτρια Νεφρολογίας, Υπεύθυνη της νεφρολογικης κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Ο μακαριστός Μοναχός Λουκάς Βατοπαιδινός κοιμήθηκε σε ηλικία 82 ετών την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021.

Ο κατά κόσμον Παναγιώτης Δημακάκος ήταν φλογερός ευπατρίδης και πρωτοπόρος στον τομέα της αγγειοχειρουργικής, με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του με αναγνώριση σε μεγάλα ιατρικά κέντρα στο εξωτερικό, αλλά επέστρεψε για να δημιουργήσει στον τόπο του. Παρά τις πολλές διακρίσεις του, με σεμνότητα και συγκίνηση είχε αποκαλύψει πως είχε την προσευχή ως νοερό όπλο. Με προσωπική του φροντίδα μάλιστα, το δωμάτιο στο οποίο εκοιμήθη ο Άγιος Νεκτάριος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο έγινε χώρος προσκυνήματος, ενώ το παρεκκλήσι του αγίου στο νοσοκομείο αγιογραφήθηκε με τα θαύματά του.

Ήταν διευθυντής της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο) από το 2001 ενώ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη εφαρμογή αγγειοσκόπησης στην Ελλάδα το 1980.

Τον Ιούλιο του 2019 εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Για τη ζωή και το έργο του μακαριστού Μονάχου Λουκά Βατοπαιδινού μιλάει στο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) o Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων