12/05/2023 12/05/2023 Την ιερά νήσο Τήνο επισκέφθηκε την Τετάρτη, 9 Μαϊου, η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους. Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, υπό τον Πρωτεπιστάτη Μοναχό Χριστοφόρο, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη...
12 Μαΐου, 2023 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 11:58

Το προσκύνημα της Ιεράς Κοινότητας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Διαδώστε:
Το προσκύνημα της Ιεράς Κοινότητας στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Την ιερά νήσο Τήνο επισκέφθηκε την Τετάρτη, 9 Μαϊου, η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.

Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, υπό τον Πρωτεπιστάτη Μοναχό Χριστοφόρο, οι οποίοι, συνοδευόμενοι από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στη Μεγαλόχαρη.

Τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας σήμερα, Παρασκευή 12 Μαϊου, επισκέπτονται την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου του “Μακρυνού” στα Μέγαρα.

Το υπόλοιπο Ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη

Χθες το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, επεσκέφθη διαδοχικά το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου, το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου, το Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο Τήνου, γενόμενος παντού δεκτός με εκδηλώσεις αγάπης, τιμής και σεβασμού από τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς, τις Μαθήτριες και τους Μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απηύθυνε προς τα παιδιά πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, τους διένειμε ειδικά φιλοτεχνημένα τετράδια, τα οποία εξέδωσε το ΠΙΙΕΤ, στο εξώφυλλο των οποίων υπάσχει αφιέρωση της 200ής Επετείου από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης και στο οπισθόφυλλο φωτογραφία του κάθε Σχολείου ξεχωριστά, με ευχές της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπής.

Συνεχάρη, επίσης, τους Εκπαιδευτικούς για το ανθρωπαγωγικό έργο που με επιτυχία επιτελούν, όπως αποδεικνύει, είπε χαρακτηριστικά, η ευγένεια και η πολιτισμένη συμπεριφορά των μαθητών.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Μαθητές της Γ’ Τάξεως του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ στις προσεχείς Πανελλαδικές Εξετάσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων