09/02/2024 09/02/2024 Στη Λευκωσία βρέθηκε σήμερα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος είχε εθιμοτυπικές επισκέψεις.  Κύπρος – Αποστολή: ope.gr Αρχικά ο Γέροντας Εφραίμ επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο με τον οποίο είχε συνομιλία. Ακολούθησε επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο...
09 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2024 - 14:50

Τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη επισκέφθηκε ο Γέροντας Εφραίμ στη Λευκωσία

Διαδώστε:
Τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη επισκέφθηκε ο Γέροντας Εφραίμ στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία βρέθηκε σήμερα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος είχε εθιμοτυπικές επισκέψεις. 

Κύπρος – Αποστολή: ope.gr

Αρχικά ο Γέροντας Εφραίμ επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο με τον οποίο είχε συνομιλία.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Γέροντας Εφραίμ επισκέφθηκε επίσης τον Δήμαρχο Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνο Γιορκάντζη, όπου έτυχες εγκάρδιας υποδοχής. Μάλιστα, από το μπαλκόνι του Δημαρχείου, ο κ. Γιωρκάτζης έδειξε στον Γέροντα Εφραίμ την περιοχή όπου βρίσκονται τα κατεχόμενα.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λευκωσία όπου ο Γέροντας Εφραίμ είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο.

Όλες οι συναντήσεις είχαν εθιμοτυπικό χαρακτήρα ενώ συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Γέροντας βρίσκεται στην Κύπρο με αφορμή την έλευση της Αγίας Ζώνης την οποία κόμισε ο ίδιος την Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου. Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στη Μεγαλόνησο προς προσκύνηση και ευλογία του πιστού λαού, έως και τις 4 Μαρτίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων