26/11/2019 27/11/2019 Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκαν σήμερα ο μεθέορτος εσπερινός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και το κτητορικό μνημόσυνο στο Ιερό Κελλίον που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος. Την Τιμία...
26 Νοεμβρίου, 2019 - 20:20
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2019 - 8:04

Τρισαρχιερατικός μεθέορτος εσπερινός στο κελλί του Ιερού Χρυσοστόμου

Διαδώστε:
Τρισαρχιερατικός μεθέορτος εσπερινός στο κελλί του Ιερού Χρυσοστόμου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκαν σήμερα ο μεθέορτος εσπερινός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και το κτητορικό μνημόσυνο στο Ιερό Κελλίον που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.

Την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκ της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ενώ παρέστη συμπροσευχούμενος και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω Κελλίον αναστηλώθηκε από τον μακαριστό, λόγιο και πολυγραφότατο, Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων