26/02/2023 28/02/2023 Σύμφωνα με την Αγιορειτική τάξη και την εκκλησιαστική παράδοση τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, η μνήμη του οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Βίντεο/Μοντάζ: Κώστας Καλπατζίδης  Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο εορτάζων Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ, πλαισιούμενος από Βατοπαιδινούς και άλλους αγιορείτες πατέρες από Μόνες και...
26 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2023 - 6:52

Βίντεο από την εορτή του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Βίντεο από την εορτή του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Σύμφωνα με την Αγιορειτική τάξη και την εκκλησιαστική παράδοση τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, η μνήμη του οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Βίντεο/Μοντάζ: Κώστας Καλπατζίδης 

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο εορτάζων Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ, πλαισιούμενος από Βατοπαιδινούς και άλλους αγιορείτες πατέρες από Μόνες και κελλιά της Αθωνικής πολιτείας καθώς και ιερείς προσκυνητές οι οποίοι προσήλθαν στη μόνη επί τη ευκαιρία της εορτής του Γέροντα.

Τον χορό των ιεροψαλτών πλαισίωσαν Βατοπαιδινοί και άλλοι αγιορείτες πατέρες και ο μουσικολογιώτατος κ. Γιώργος Κωνσταντίνου.

Κατά την διάρκεια της πανηγυρικής αγρυπνίας τέθηκε προς προσκύνηση η τίμια Κάρα του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου την οποία κόμισε στην μόνη επί τη ευκαιρία της εορτής ο ιερομόναχος Γέρων Ιωσήφ Κατουνακιώτης.

Μεσούσης της Λειτουργίας τελέστηκε η κουρά εις Μοναχόν ενός εκ των δοκιμών της μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο συνοδικό της Μονής κατά τη διάρκεια του οποίου ο Γέρων Εφραίμ απευθυνόμενος στους πατέρες και στους προσκυνητές, αναφέρθηκε σε προσωπικές εμπειρίες από τη συναναστροφή του με τον εορτάζοντα Όσιο.

Τέλος ακολούθησε η πανηγυρική τράπεζα, η απόλυση της οποίας κατά την τάξη τελέστηκε στο καθολικό της Μονής με πανηγυρική δέηση.

Μεταξύ άλλων προσήλθαν για ευχές οι Καθηγούμενοι της Μονής Ξενοφόντος Γέρων Αλέξιος και Παντοκράτορος Γέρων Γαβριήλ και άλλοι αγιορείτες πατέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Πανηγυρική Αγρυπνία του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η εορτή του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων