18/10/2021 18/10/2021 Κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος των «Απάντων» του συγγραφικού έργου του Αγίου Γερασίμου Παλλαδά, Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Ο τόμος είχε εκδοθεί με αφορμή την συμπλήρωση 300 ετών (1714-2014) από την κοίμηση του Αγίου. Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση 280 σελίδων, την οποία ανέλαβαν από κοινού η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και ο «Σύλλογος προς διάδοσιν...
18 Οκτωβρίου, 2021 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2021 - 17:28

Βιβλίο: «Αγίου Γερασίμου Παλλαδά Άπαντα»

Διαδώστε:
Βιβλίο: «Αγίου Γερασίμου Παλλαδά Άπαντα»

Κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος των «Απάντων» του συγγραφικού έργου του Αγίου Γερασίμου Παλλαδά, Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Ο τόμος είχε εκδοθεί με αφορμή την συμπλήρωση 300 ετών (1714-2014) από την κοίμηση του Αγίου.

Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση 280 σελίδων, την οποία ανέλαβαν από κοινού η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και ο «Σύλλογος προς διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων». Την έκδοση επιμελήθηκε η διδάκτωρ φιλολογίας Ελένη Χατζόγλου – Μπαλτά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, επισκεφθείτε την σελίδα: vatopedi.gr

 

Ο άγιος Γεράσιμος Παλλαδάς γεννήθηκε στην Κρήτη και σταδιοδρόμησε ως δάσκαλος και ιερωμένος σε πολλές περιοχές της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Διετέλεσε μητροπολίτης Καστορίας και Αδριανουπόλεως και στην συνέχεια εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας, θέση στην οποία παρέμεινε επί είκοσι δύο συναπτά έτη. Διακρίθηκε για το ποιμαντικό και διοικητικό του έργο, ενώ αναδείχθηκε έξοχος ιεροκήρυκας και συγγραφέας. Ετελεύτησε οσιακώς στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Το συγγραφικό του έργο υπήρξε πλούσιο και πολυσχιδές. Ο Α τόμος των «Απάντων» διακρίνεται σε δύο μέρη. Το πρώτο περιέχει πληροφορίες από την ζωή του αγίου και αποτελεί μία ιστορική βιογραφία που αναπαριστά την εποχή και ιχνηλατεί την δράση του. Το δεύτερο μέρος αποτελεί κριτική έκδοση ενός τμήματος από τους εκκλησιαστικούς του λόγους, με κοινό γνώρισμα το ηθικο-διδακτικό τους περιεχόμενο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων