08/07/2021 08/07/2021 Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου η Αγγλική Έκδοση του βιβλίου του Ομοτίμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Γεωργίου Ι. Μαντζαρίδη ‘Christian Ethics (Volume One), Introduction – General Principles and Modern Challenges’. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει την Εισαγωγή, τις Γενικές Αρχές της Χριστιανικής Ηθικής και τη Σύγχρονη Προβληματική. «Για τον...
08 Ιουλίου, 2021 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 21:12

Βιβλίο: Γεωργίου Ι. Μαντζαρίδη ‘Christian Ethics (Volume One)’

Διαδώστε:
Βιβλίο: Γεωργίου Ι. Μαντζαρίδη ‘Christian Ethics (Volume One)’

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου η Αγγλική Έκδοση του βιβλίου του Ομοτίμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Γεωργίου Ι. Μαντζαρίδη ‘Christian Ethics (Volume One), Introduction – General Principles and Modern Challenges’.

Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει την Εισαγωγή, τις Γενικές Αρχές της Χριστιανικής Ηθικής και τη Σύγχρονη Προβληματική.

«Για τον Χριστιανό είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσει ποιο είναι ηθικά σωστό στην ζωή του. Η σχέση του με τον προσωπικό, τον τέλειο και απόλυτο Θεό του αποκαλύπτει εμπειρικά ότι το θέλημα του Θεού είναι το ηθικά σωστό. Σήμερα ο άνθρωπος βιώνει έντονη κρίση σε όλα τα επίπεδα της ζωής, αλλά κυρίως μία ηθική κρίση, ενώ έχει τόσο αναπτυγμένη τεχνολογία και τόσο άφθονα υλικά αγαθά. Με την ραγδαία ανάπτυξη της βιολογίας και την αποκάλυψη του ανθρωπίνου γονιδιώματος νόμισαν μερικοί ότι η ηθική ζωή του ανθρώπου προσδιορίζεται από το γονιδίωμά του και θέλησαν να μεταβάλουν την ηθική σε βιολογία», αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί στα Ελληνικά υπό τον τίτλο: “Χριστιανική Ηθική, Εισαγωγή – Γενικές Αρχές – Σύγχρονη Προβληματική”.

 

Για παραγγελίες πατήστε ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων