22/12/2021 22/12/2021 Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν το βιβλίο Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός – Ο κορυφαίος της αγάπης, του  Κώστα Παναγόπουλου, ένός συγγραφέα της νεότερης γενιάς, που με το βιβλίο του στοχάζεται πάνω στην σύγχρονη καθημερινότητα εμπνεόμενος από τον βίο και τις διδαχές του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Έλεγε ο ίδιος: «Το φως δεν γεννάται με λόγια, με σχήματα,...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:31
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2021 - 22:33

Βιβλίο: Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός – Ο κορυφαίος της αγάπης

Διαδώστε:
Βιβλίο: Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός – Ο κορυφαίος της αγάπης

Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ παρουσιάζουν το βιβλίο Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός – Ο κορυφαίος της αγάπης, του  Κώστα Παναγόπουλου, ένός συγγραφέα της νεότερης γενιάς, που με το βιβλίο του στοχάζεται πάνω στην σύγχρονη καθημερινότητα εμπνεόμενος από τον βίο και τις διδαχές του μακαριστού γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

Έλεγε ο ίδιος: «Το φως δεν γεννάται με λόγια, με σχήματα, με υποκρίσεις. Το φως είναι φως. Είναι αρετή. Είναι καλοσύνη. Είναι πίστις. Είναι αγάπη. Άμα αυτά είναι πάνω μας, τότε και σιωπούντες λαλούμε».

Το μεγαλύτερο χάρισμα του Γέροντος ήταν ότι γνώριζε άριστα το πώς να αποκρύβει την αγιότητά του. Τον πρόδιδε, όμως, η παρουσία, η ομιλία, ο λυγμός, το βάθος της ορθόδοξης θεολογίας και το συναίσθημά του.

 Αγάπησε πολύ. Έκλαψε πολύ. Πέρασε πολλά. Είναι ο Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, ο κορυφαίος της αγάπης, ο σπουδαίος της άσκησης, ο μεγάλος της υπομονής απέναντι στις θλίψεις μέσα στον βίο της έμπρακτης ταπείνωσης και της δια βίου αφανούς υπερπροσφοράς μέσα σε κάθε μοναδικής αξίας συμβολή του.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Κώστας Παναγόπουλος γεννήθηκε το έτος 1981 και ζει στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Ασχολείται με το ορθόδοξο θεολογικό κείμενο για αρκετά χρόνια. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί και αναδημοσιευθεί σε ορθόδοξους διαδικτυακούς τόπους ευρείας επισκεψιμότητας.

Έχει εργασθεί ως εξωτερικός πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, ως κειμενογράφος, ως συντάκτης πρακτικών συνεδριάσεων, απασχολούμενος και σε άλλες εργασίες που δεν είχαν να κάνουν με το γράψιμο.

Από τον Οκτώβριο του 2018 έως τα τέλη του 2021 εργάστηκε ως συντάκτης πλήρους απασχόλησης σε ηλεκτρονικό Πρακτορείο Ορθόδοξων Εκκλησιαστικών Ειδήσεων.

 

 

Για πληροφορίες και παραγγελίες επικοινωνήστε με τις εκδόσεις Σταμούλη που έχουν την κεντρική διάθεση του έργου: 210- 52 38 305, [email protected]  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων