12/11/2021 12/11/2021 Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου το βιβλίο «Η ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ», του Πρωτοπρεσβυτέρου Constantin Coman. Το βιβλίο το προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Διαβάστε λίγα λόγια για το βιβλίο: Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να συμβάλει στην επιστροφή της σύγχρονης βιβλικής επιστήμης και γενικότερα...
12 Νοεμβρίου, 2021 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2021 - 11:44

Βιβλίο: «Η ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ»

Διαδώστε:
Βιβλίο: «Η ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου το βιβλίο «Η ΕΝ ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ», του Πρωτοπρεσβυτέρου Constantin Coman. Το βιβλίο το προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Διαβάστε λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να συμβάλει στην επιστροφή της σύγχρονης βιβλικής επιστήμης και γενικότερα της ακαδημαϊκής θεολογίας στην πατερική γνωσιολογία και ερμηνευτική. Η ορθόδοξη γνωσιολογία και ερμηνευτική προτείνουν την δια της προσωπικής κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος προσέγγιση και ερμηνεία των θείων πραγμάτων. Στην βάση αυτή οφείλει να στηρίζεται η ερμηνεία των ιερών κειμένων και ευρύτερα η θεολογική γνώση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

“Ημείς δε ου την δια λόγων και συλλογισμών ευρισκομένην γνώσιν δόξαν αληθή νομίζομεν, αλλά την δι’ έργων τε και βίου αποδεικνυμένην ή και μη μόνον αληθής, αλλά και ασφαλής εστί και απερίτρεπτος (Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά).”

Πατήστε εδώ για πληροφορίες και παραγγελίες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων