28/07/2022 28/07/2022 Κυκλοφόρησε το βιβλίο “Στην Παναγία – Λόγοι και σκέψεις με αφορμή τη Θεοτόκο” του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη. Πρόκειται για επανέκδοση του παλαιότερου βιβλίου του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη με τον τίτλο: Στην Παναγία του Δεκαπενταυγούστου. Η καινούργια αυτή έκδοση με το νέο εξώφυλλο και την μεστή σε νοήματα εισαγωγή του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου, μαθητή του π....
28 Ιουλίου, 2022 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 21:54

Βιβλίο: “Στην Παναγία – Λόγοι και σκέψεις με αφορμή τη Θεοτόκο” του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη

Διαδώστε:
Βιβλίο: “Στην Παναγία – Λόγοι και σκέψεις με αφορμή τη Θεοτόκο” του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη

Κυκλοφόρησε το βιβλίο “Στην Παναγία – Λόγοι και σκέψεις με αφορμή τη Θεοτόκο” του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη. Πρόκειται για επανέκδοση του παλαιότερου βιβλίου του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη με τον τίτλο: Στην Παναγία του Δεκαπενταυγούστου. Η καινούργια αυτή έκδοση με το νέο εξώφυλλο και την μεστή σε νοήματα εισαγωγή του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου, μαθητή του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην διατήρηση τόσο της τιμής προς το πρόσωπο της Θεομήτορος, όσο και προς την αξία του προσώπου μας.

Όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο συγγραφέας: «Η Θεοτόκος είναι μυστήριο κρυμμένο στο μυστήριο του Χριστού. Μυστήριο που λειτουργείται και προσκυνείται, που προσεγγίζεται και οικειοποιείται στην Εκκλησία και τη λατρεία της Εκκλησίας. Για εμάς τους σημερινούς ανθρώπους που ταρασσόμαστε από τα αυξανόμενα πάθη μας και κλυδωνιζόμαστε στην ταραγμένη θάλασσα του βίου μας, που βρισκόμαστε σε απορία και απόγνωση εξ αιτίας της συγχύσεως και της παραφροσύνης, της αντιφάσεως και της διαψεύσεως, της αδιαφορίας και της σκληρόητας του πολιτισμού μας, η Θεοτόκος παραμένει το αιώνιο θαύμα, η μόνη καταφυγή και ελπίδα μας.

Το όνομα της Παναγίας σταλάζει βάλσαμο στην ψυχή των πιστών σε όλο τον κόσμο. Η μεγάλη αγάπη των πιστών, τα αμέτρητα θαύματά της αλλά και η λαχτάρα των πιστών σε κάθε γωνιά της γης να τη λατρεύουν φαίνεται από τα προσωνύμιά της

Παναγία η Βρεφοκρατούσα, Παναγία η Γλυκοφιλούσα, Πλατυτέρα των Ουρανών, Παναγία η Αθηνιώτισσα, η Θαλασσινή, η των Χαλκέων, Παναγία η Θολοσκέπαστη, Παναγία η Μολυβδοσκέπαστη. Παναγία η Αυγουστιανή, Παναγία η Μεσοσπορίτισσα, Παναγία η Γοργοεπήκοος, Παναγία η Ελεούσα, Παναγία η Παρηγορήτρια, Παναγία η Φανερωμένη».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Αυτό το βιβλίο για τον συγγραφέα είναι ένα «προσευχητικό ταξίδι, μια πορεία ικεσίας, ένας δρόμος παρακλήσεως». Συναντά, συνδιαλέγεται, διαπιστώνει, πονά και με ελπίδα καταθέτει σε Εκείνη τους πάντες και τα πάντα, με την πεποίθηση ότι Εκείνη προσφέρει ό,τι της προσφέρεται στον Χριστό. Έχει διαρκώς ενώπιόν του τη μορφή της Δεομένης Παναγίας. Όρθια με υψωμένα τα χέρια, σε στάση δεήσεως, στραμμένη προς τον Κύριο. Σε αυτά τα χέρια εναποθέτει με εμπιστοσύνη τη θλίψη και τη χαρά, τον πόνο και την πτώση, την ψυχή και τη ζωή, τη θεραπεία και τη σωτηρία του λαού του Θεού».

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Εισαγωγή στη νέα έκδοση, π Σπυρίδων Βασιλάκος
Πρόλογος του συγγραφέα
Για την Εκκλησία
Για τον λαό του Θεού
Για τους ποιμένες
Για τους μοναχούς
Για τις γυναίκες
Για τις μητέρες
Για τους δασκάλους
Για τους γιατρούς
Για τους πολιτικούς
Για τους Έλληνες
Επιλογικό σχόλιο

Για παραγγελίες ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων