09/06/2022 09/06/2022 Oι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και οι συντελεστές της έκδοσης Άγγελος Γέροντας και Παναγιώτης Ψυχάρης με αφορμή την έκδοση του βιβλίου με τίτλο “Εσωτερικές Διαδρομές. Η Πνευματική μεσιτεία του Αγίου όρους” προσκαλούν στην εκδήλωση: “Η πνευματική κληρονομιά του Αγίου Όρους”, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στις 19:30, στην Αγιορειτική Εστία στη Θεσσαλονίκη (Εγνατία 109). Ομιλητές: Διονύσιος Κυρμιζάκης:...
09 Ιουνίου, 2022 - 16:13

Βιβλιοπαρουσίαση:”Εσωτερικές διαδρομές” στην Αγιορειτική Εστία

Διαδώστε:
Βιβλιοπαρουσίαση:”Εσωτερικές διαδρομές” στην Αγιορειτική Εστία

Oι Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ και οι συντελεστές της έκδοσης Άγγελος Γέροντας και Παναγιώτης Ψυχάρης με αφορμή την έκδοση του βιβλίου με τίτλο “Εσωτερικές Διαδρομές. Η Πνευματική μεσιτεία του Αγίου όρους” προσκαλούν στην εκδήλωση: “Η πνευματική κληρονομιά του Αγίου Όρους”, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στις 19:30, στην Αγιορειτική Εστία στη Θεσσαλονίκη (Εγνατία 109).

Ομιλητές:

Διονύσιος Κυρμιζάκης: Ιατρός (ΩΡΛ), συγγραφέας, Κήρυκας Ιπποκρατείου Πνεύματος. Θέμα: Ιδιαίτερη ιστορία του Αγίου Όρους

Άγγελος Δ. Γέροντας: Ιατρός (νευρολόγος), συγγραφέας, Kοσμήτωρ της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών. Θέμα: Το Άγιο Όρος στη λογοτεχνία

Συντονίζει: Σάββας Παρασκευόπουλος, Ιατρός (ουρολόγος), μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Την εκδήλωση θα κλείσει ο Παναγιώτης N. Ψυχάρης Ιατρός (ορθοπαιδικός), μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ MOUNT ATHOS CENTER

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μέσα στη σύγχρονη παγκόσμια δυστοπία, ο υπερχιλιόχρονος θεσμός της Αθωνίτικης Μοναστικής Πολιτείας αυξάνει την πνευματική και μυστηριώδη ελκυστικότητά του. Το Άγιο Όρος αποτελεί μοναδική πηγή έμπνευσης και κιβωτό της Ορθοδοξίας, ένα από τα σπουδαιότερα πνευματικά κέντρα της Ευρώπης, έναν από κάθε οπτική γωνία ευλογημένο τόπο. Η παρούσα έκδοση αποτελεί μια ταπεινή κατάθεση, μια αποτύπωση και μορφοποίηση – με εικόνα και λόγο- των βιωμάτων μιας πενταμελούς παρέας φίλων και συναδέλφων από το ολιγοήμερο οδοιπορικό τους. Είναι η έκφραση μιας αδήριτης εσωτερικής ανάγκης, ένα μικρό παράθυρο στο αγιορείτικο φως. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Μια αδήριτη εσωτερική ανάγκη ώθησε τους δημιουργούς αυτής της έκδοσης να προχωρήσουν στη -με φωτογραφίες και λόγο- μορφοποίηση και αναπαράσταση του βιώματος στον ευλογημένο τόπο του Άθω. Στην εποχή της μονόπλευρης κοινωνίας των καταναλωτών, της επαπειλούμενης ολικής οικολογικής καταστροφής και του ναρκισσισμού των εξουσιών, ο κάθε επισκέπτης του Αγίου Όρους αναμετράται με πολλά ερωτήματα.

Όσο κι αν η εμπειρία που θα αποκομίσει εξαρτάται από τις ψυχικές του αποσκευές και το χαρακτηρολογικό του υπόβαθρο, αυτό που σίγουρα θα συναντήσει είναι εκείνη τη μυστηριακή δύναμη του υπερχιλιόχρονου θεσμού που αποτελεί τη ζώσα Ορθόδοξη δόξα των 1800 περίπου μοναχών που σήμερα τη λειτουργούν, κι εκείνη τη γαλήνη της τιθάσευσης τού εγώ μακριά από τη σύγχρονη κοσμική και θορυβώδη κενότητα. (Άγγελος Δ. Γέροντας – Παναγιώτης Ν. Ψυχάρης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων