07/04/2019 07/04/2019 Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στις 6 προς 7 Απριλίου 2019 με το παλαιό ημερολόγιο, ως η εφέστιος πανήγυρις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, εορτάστηκε με την πρέπουσα τιμή στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος ο οποίος αφίχθηκε στη Μονή το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου του...
07 Απριλίου, 2019 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2019 - 18:13

Χειροτονία Διακόνου στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, στις 6 προς 7 Απριλίου 2019 με το παλαιό ημερολόγιο, ως η εφέστιος πανήγυρις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, εορτάστηκε με την πρέπουσα τιμή στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος ο οποίος αφίχθηκε στη Μονή το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου του έγινε υποδοχή από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τη βατοπαιδινή αδελφότητα.

Στην ιερά αγρυπνία συμπροσευχήθηκαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, κατά το έθος, καθ’ ότι ο σύνδεσμος των δύο Μονών είναι άρρηκτος από της ιδρύσεώς τους. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο της εις διάκονον χειροτονίας του αδελφού της Μονής Βατοπαιδίου πατρός Φιλοθέου. Ο Μητροπολίτης και οι δύο Ηγούμενοι, απηύθυναν λόγο στο συνοδικό και στην τράπεζα δι’ ολίγων για την εορτή του Ευαγγελισμού και το πρόσωπο της Παναγίας μας, αλλά και για τον Νεοφανή Σέρβο Άγιο της Εκκλησίας μας Ιουστίνο Πόποβιτς (του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος), καθ’ ότι σήμερα συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κοίμηση και 125 από τη γέννηση του μεγάλου αυτού Θεολόγου της Εκκλησίας μας.

Δείτε φωτογραφίες από την χειροτονία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων