13/07/2020 16/07/2020 Στον διαγωνισμό “London International Honey Awards 2020” το μέλι από του Μελισσώνες του Βατοπαιδίου συγκέντρωσε πολυάριθμα βραβεία. Η μοναδικότητα του μελιού το οποίο είναι προϊόν της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου συγκέντρωσε 1 πλατίνα και 2 χρυσά βραβεία. Συγκεκριμένα το είδος μελιού Καστανιά είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του ενώ ακόμα 2 χρυσά βραβεία πήραν το...
13 Ιουλίου, 2020 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2020 - 17:32

Χρυσά Βραβεία για το μέλι της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Χρυσά Βραβεία για το μέλι της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Στον διαγωνισμό “London International Honey Awards 2020” το μέλι από του Μελισσώνες του Βατοπαιδίου συγκέντρωσε πολυάριθμα βραβεία. Η μοναδικότητα του μελιού το οποίο είναι προϊόν της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου συγκέντρωσε 1 πλατίνα και 2 χρυσά βραβεία. Συγκεκριμένα το είδος μελιού Καστανιά είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του ενώ ακόμα 2 χρυσά βραβεία πήραν το μέλι Πεύκου και το Μέλι Ερείκης δείχνοντας έτσι την μοναδικότητα του Αγίου Όρους στην ποιότητα του μελιού.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι μοναχοί ασχολούνται με την μελισσοκομία από την αρχαιότητα, καθώς το μέλι είναι από τα βασικά προϊόντα που χρησιμοποιούν οι μοναχοί και μάλιστα το προσφέρουν και στους προσκυνητές μαζί με τσάι. Οι μέλισσες τρέφονται με την χλωρίδα από το Άγιο Όρος, η οποία διατηρεί ανθούς όλο το χρόνο εξαιτίας του τρομερού κλίματος και των συνθηκών που επικρατούν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων