25/11/2021 25/11/2021 Η Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, συνεχίζοντας τη σειρά Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση, επέλεξε, στον αριθμό 8, να περιληφθούν ύμνοι από την εορτή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Είναι η εορτή που πανηγυρίζεται μεγαλοπρεπώς στη Μονή υπερβαίνοντας κατά πολύ και αυτήν ακόμη την εφέστιο εορτή του Ευαγγελισμού. Η μουσική επένδυση των ύμνων της ακολουθίας ήταν...
25 Νοεμβρίου, 2021 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 10:47

Ύμνοι επί τη καταθέσει της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ύμνοι επί τη καταθέσει της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Η Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου, συνεχίζοντας τη σειρά Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση, επέλεξε, στον αριθμό 8, να περιληφθούν ύμνοι από την εορτή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Είναι η εορτή που πανηγυρίζεται μεγαλοπρεπώς στη Μονή υπερβαίνοντας κατά πολύ και αυτήν ακόμη την εφέστιο εορτή του Ευαγγελισμού. Η μουσική επένδυση των ύμνων της ακολουθίας ήταν ανέκαθεν τονισμένη «καθ’ ον τρόπον ψάλλονται εν ταίς ιεραίς Αγρυπνίαις, κατά το Αγιώνυμον όρος του Άθωνος». Τα περισσότερα μέλη της παρούσας ηχογράφησης έχουν τονισθεί «παρά του εν μοναχοίς ελαχίστου Ματθαίου μουσικοδιδασκάλου Βατοπαιδινού του Εφεσίου» και αποδίδονται από τον Χορό των Βατοπαιδινών πατέρων.

Η ΙΜΜΒ, κάνοντας καλή χρήση της τεχνολογίας, προσφέρει τα αρχεία των ηχογραφήσεων σε ψηφιακή κάρτα (USB), έτσι ώστε και οι ενασχολούμενοι να μπορούν να εντρυφούν στα επισυναπτόμενα μέλη μέσω της οπτικοποίησης των μουσικών αρχείων, ως ένα μέσο σπουδής τους.

Πατήστε εδώ για πληροφορίες και παραγγελίες

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων