04/06/2022 04/06/2022 Φωτιά ξέσπασε χθες,  Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, σε Κελί (με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με πληροφορίες του www.ope.gr πρόκειται για το Κελί του Αγίου Σάββα) μεταξύ της Σκήτης Αγίας Άννης και της Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος. Ρεπορτάζ: Ευγενία Δίτσα Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 5.30 το απόγευμα, ενώ αρχικά οι μοναχοί κατάφεραν να...
04 Ιουνίου, 2022 - 13:07
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2022 - 13:50

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Φωτιά ξέσπασε χθες,  Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, σε Κελί (με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με πληροφορίες του www.ope.gr πρόκειται για το Κελί του Αγίου Σάββα) μεταξύ της Σκήτης Αγίας Άννης και της Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος.

Ρεπορτάζ: Ευγενία Δίτσα

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 5.30 το απόγευμα, ενώ αρχικά οι μοναχοί κατάφεραν να την περιορίσουν, προτού παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 4 άτομα. Σημειώνεται ότι στο σημείο δεν μπορεί να μεταβεί αυτοκίνητο και για να φτάσουν σε αυτό οι πυροσβέστες περπάτησαν περίπου μία ώρα από το σημείο όπου άφησαν το όχημά τους.

Το κελί υπέστη σοβαρές ζημιές, καθώς στο υπόγειό του, 400 τ.μ. υπήρχαν πολλά πράγματα, τα οποία βοήθησαν τη φωτιά να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα.

Ευτυχώς δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή, καθώς οι μοναχοί που έσπευσαν στο σημείο, έχοντας φτιάξει το δικό τους «σύστημα» πυρόσβεσης με δεξαμενές νερού, κατόρθωσαν να την σβήσουν. Οι πυροσβέστες, πάντως, καθαρίζουν ακόμα και σήμερα, ώσπου ο καπνός να εξαλειφθεί πλήρως.

Στο κελί, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένει ο π. Χαρίτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων