25/11/2022 25/11/2022 Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκαν εχθές στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ και η πέριξ αυτού Αδελφότητα, ο οποίος προσήλθε στην Μονή επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.  Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τιμάται πανηγυρικώς στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, καθώς στην Μονή βρίσκεται από...
25 Νοεμβρίου, 2022 - 10:40

Υποδοχή Μητροπολίτη Χαλκίδος και τιμίας κάρας Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Υποδοχή Μητροπολίτη Χαλκίδος και τιμίας κάρας Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκαν εχθές στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ και η πέριξ αυτού Αδελφότητα, ο οποίος προσήλθε στην Μονή επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως τιμάται πανηγυρικώς στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, καθώς στην Μονή βρίσκεται από αιώνων αποτεθησαυρισμένη η χαριτόβρυτος κάρα του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος προσερχόμενος στην Μονή, για να εορτάσει την μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, το όνομα του οποίου φέρει, κόμισε προς αγιασμό και προσκύνηση των Πατέρων της Μονής την τιμία κάρα του του Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου. Ο Γέροντας Εφραίμ και οι Βατοπαιδινοί πατέρες υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο και την τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη μέσα σε κατανυκτικό και ευφρόσυνο κλίμα.

Η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου Λαμψάκου αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλης, η οποία βρίσκεται εντός της ποιμαντικής και κανονικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προσήλθε συνοδευόμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως της και θα προεξάρχει της εορτής του Αγίου Χρυσοστόμου και θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία ενός εκ των ιεροδιακόνων Αδελφών της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων