14/02/2023 14/02/2023 Τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη υποδέχθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου μαζί με την Βατοπαιδινή Αδελφότητα. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ Το ιερό Λείψανο κόμισε ο Ιερομόναχος π. Νήφων Κατουνακιώτης, το οποίο θα παραμείνει εσαεί στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προς αγιασμό και προσκύνηση των πατέρων και...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 14:34

Υποδοχή τιμίου Λειψάνου Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτου στη Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Υποδοχή τιμίου Λειψάνου Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτου στη Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη υποδέχθηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου μαζί με την Βατοπαιδινή Αδελφότητα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Το ιερό Λείψανο κόμισε ο Ιερομόναχος π. Νήφων Κατουνακιώτης, το οποίο θα παραμείνει εσαεί στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προς αγιασμό και προσκύνηση των πατέρων και των προσκυνητών.

Της κατανυκτικής τελετής προέστη ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος. Κατά την διάρκεια της δέησης στο Καθολικό της Μονής ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία για την Μονή, τονίζοντας την ιδιαίτερη πνευματική σχέση του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη με τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε στην ευλογία που επεφύλαξε η Παναγία να βρίσκεται στην Μονή κατά την ημέρα αυτή.

Ο Ιερομόναχος π. Νήφων Κατουνακιώτης αναφέθηκε στην παράδοση του τεμαχίου του ιερού Λειψάνου του Οσίου Δανιήλ Κατουνακιώτη. Ο π. Νήφων αναφέρθηκε στον οσιακό βίο του Οσίου Δανιήλ και ιδιαίτερα σε στιγμές του βίου του που συνδέονται με την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, καθώς ο Όσιος επί μία πενταετία ασκήθηκε στην Μονή, όπου συνέβη η θαυματουργική θεραπεία του από τον κολικό νεφρού που τον ταλαιπωρούσε συχνά.

Πηγή: vatopedi.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων