15/07/2023 15/07/2023 Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Επιστημονικού Συμποσίου «Πήλιο – Άγιον Όρος. Μια διαρκής σχέση αιώνων» που πραγματοποιείται στην Ζαγορά του Πηλίου. Το Συμπόσιο ξεκίνησε με τον Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη ο οποίος ανέγνωσε τον χαιρετισμό της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ....
15 Ιουλίου, 2023 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2023 - 15:25

Ζαγορά: Ξεκίνησε το Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα τη σχέση αιώνων Πηλίου-Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Ζαγορά: Ξεκίνησε το Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα τη σχέση αιώνων Πηλίου-Αγίου Όρους

Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Επιστημονικού Συμποσίου «Πήλιο – Άγιον Όρος. Μια διαρκής σχέση αιώνων» που πραγματοποιείται στην Ζαγορά του Πηλίου.

Το Συμπόσιο ξεκίνησε με τον Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη ο οποίος ανέγνωσε τον χαιρετισμό της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, του κ. Αναστασίου Ντούρου, διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας, του κ. Διογένη Καραγιαννακίδη, Προέδρου της Εταιρίας Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος κήρυξε την έναρξη του Συμποσίου εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά του για το υλοποίηση του Συμποσίου στον ιστορικό τόπο της Ζαγοράς, ενώ αναφέρθηκε και στις μακραίωνες σχέσεις του Αγίου Όρους με το Πήλιο και την ευρύτερη περιοχή.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συμποσίου, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί άλλες τρεις συνεδρίες με σημαντικές εισηγήσεις.

Και όλα αυτά στον υπέροχο αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Πηγή: Αγιορειτική Εστία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων