23/06/2019 23/06/2019 Το ιερό θεομητορικό κειμήλιο της Τιμίας Ζώνης, έφθασε, σήμερα, 23 Ιουνίου 2019, στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου – Πόρτο λάγος, όπου και θα τίθεται προς προσκύνησιν έως τις 25 Ιουνίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η υποδοχή έλαβε χώρα λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα. Ακολούθως, ετελέσθη Εσπερινός, Παράκληση και Χαιρετισμοί ενώπιον του ιερού σεβάσματος...
23 Ιουνίου, 2019 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2019 - 20:11

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου έφθασε στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου – Πόρτο Λάγος – ΒΙΝΤΕΟ

Διαδώστε:
ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου έφθασε στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου – Πόρτο Λάγος – ΒΙΝΤΕΟ

Το ιερό θεομητορικό κειμήλιο της Τιμίας Ζώνης, έφθασε, σήμερα, 23 Ιουνίου 2019, στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου – Πόρτο λάγος, όπου και θα τίθεται προς προσκύνησιν έως τις 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η υποδοχή έλαβε χώρα λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα. Ακολούθως, ετελέσθη Εσπερινός, Παράκληση και Χαιρετισμοί ενώπιον του ιερού σεβάσματος της Θεοτόκου. Το βράδυ θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία.

Η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει από το Βατοπαιδινό Μετόχι την Τρίτη 25 Ιουνίου, μετά την Θεία Λειτουργία, στις 11:00 το πρωί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ – ΚΑΜΕΡΑ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Παρακολουθήστε την Υποδοχή της Τιμίας Ζώνης στο Πόρτο Λάγος σε βιντεοσκόπηση του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”:

 

 

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Αγίας Ζώνης, την οποίαν προσεκόμισε ο Καθηγουμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γερ. Εφραίμ και παρέλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεημων.

Ακολούθησε λιτάνευση του ιερού κειμηλίου μέχρι τον ναόν του αγ. Νικολάου, όπου και τέθηκε σε προσκύνηση των ευλαβών παρευρισκομένων που κατέκλυσαν το Ιερό Μετόχι.

Στη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για τη δυνατότητα που έδωσε να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους σε προσευχή και παράκληση ενώπιον του αγ. Σκηνώματος της αγ. Ζώνης. Ο Γερ. Εφραίμ μίλησε για ιστορικό γεγονός του προσκυνήματος στη Δράμα, το οποίο χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Δράμας ως δεύτερο γεγονός της αρχιερατείας του μετά την αγιοκατάταξη του αγ. Γεωργίου Καρσλίδη. “Είμαστε μάρτυρες των πολλών θαυμάτων” και ανέφερε θαύμα θεραπείας από καρκίνο γυναίκας, καθώς και πρόσφατα θαύματα τεκνογονίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων