28/11/2020 28/11/2020 Η γειτονιά του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην Τοπική Κοινότητα Καρποχωρίου, Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας επλήγη από την κακοκαιρία “Ιανός” (18 – 19 Σεπτεμβρίου 2020) σφόδρα. Οι συνέπειες του φαινομένου στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα (απώλεια ζωικού κεφαλαίου – πνιγμός άνω των 730 προβάτων, ολική καταστροφή οικοσκευών και αποθηκών με αγροτικά προϊόντα). Οι κάτοικοι πρώτη...
28 Νοεμβρίου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2020 - 21:04

Το καλό του Αγίου Ανδρέα στο Καρποχώρι Σοφάδων

Διαδώστε:
Το καλό του Αγίου Ανδρέα στο Καρποχώρι Σοφάδων

Η γειτονιά του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στην Τοπική Κοινότητα Καρποχωρίου, Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας επλήγη από την κακοκαιρία “Ιανός” (18 – 19 Σεπτεμβρίου 2020) σφόδρα. Οι συνέπειες του φαινομένου στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα (απώλεια ζωικού κεφαλαίου – πνιγμός άνω των 730 προβάτων, ολική καταστροφή οικοσκευών και αποθηκών με αγροτικά προϊόντα).

Οι κάτοικοι πρώτη φορά βίωσαν καιρικό φαινόμενο με τέτοια ένταση!

Ο Απόστολος Ανδρέας, όμως, έκανε το Θαύμα του, τους προστάτεψε και έτσι μέσα σε αυτόν τον χαλασμό δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 ο ανωτέρω Ιερός Ναός εόρταζε την Ανάμνηση των Εγκαινίων του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος είχε τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στο Καρποχώρι, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Σπύρος Θ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων