12/11/2018 12/11/2018 Στο 28ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του οργανισμού Alzheimer Europe και την Βαρκελώνη παρευρέθηκε το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η παρουσία της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και των ανθρώπων της στο συνέδριο ήταν σημαντική, όχι μόνο για ενημέρωση γύρω από τα νέα δεδομένα στην...
12 Νοεμβρίου, 2018 - 12:05

Η “Αποστολή” στο Alzheimer Europe

Διαδώστε:
Η “Αποστολή” στο Alzheimer Europe

Στο 28ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του οργανισμού Alzheimer Europe και την Βαρκελώνη παρευρέθηκε το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η παρουσία της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και των ανθρώπων της στο συνέδριο ήταν σημαντική, όχι μόνο για ενημέρωση γύρω από τα νέα δεδομένα στην άνοια, αλλά και με πέντε αναρτημένες δημοσιεύσεις με θέματα που αφορούν στους παράγοντες κινδύνου για την άνοια, τη σχέση κατάθλιψης και διαταραχών μνήμης, τη νοητική ενδυνάμωση ανοϊκών ασθενών, το φορτίο των φροντιστών αλλά και τα  σεμινάρια ψυχοεκπαίδευσης που πραγματοποιεί η Μονάδα «Καρέλλειο» ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το «Καρέλλειο»- Πρότυπο Κέντρο Alzheimer, που παρέχει εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής προς τους ασθενείς και τους περιθάλποντες, παρουσίασε το έργο του, το οποίο επικεντρώνεται στην ελαχιστοποίηση της περιθωριοποίησης των ασθενών Alzheimer και συναφών παθήσεων, την ανάπτυξη επιστημονικών μεθόδων αντιμετώπισης της νόσου και την συνεισφορά στην επιστημονική έρευνα πάνω σε επιμέρους όψεις της νόσο.

 

 

Η συμμετοχή στο 28ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Alzheimer έδωσε την ευκαιρία σε επαγγελματίες υγείας από όλη την Ευρώπη να γνωρίσουν το έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και του «Καρέλλειου» και να ανταλλάξουν απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων που δραστηριοποιούνται γύρω από την άνοια και το Alzheimer.

Ο μη κυβερνητικός οργανισμός Alzheimer Europe, πραγματοποιεί ετήσια συνέδρια σε όλη την Ευρώπη και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τη νόσο της άνοιας, να συμβάλλει πρακτικά στην έρευνα που διεξάγεται στον ιατρικό κόσμο και να παρέχει έμπρακτη βοήθεια στα άτομα που πάσχουν από τη νόσο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων