18/12/2018 18/12/2018 Το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποίησε, κατά την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, Χριστουγεννιάτικη μουσική βραδιά Κλασικής Μουσικής στην αίθουσα τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να τιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ περιελάμβανε κλασικά συμφωνικά θέματα, γνωστές άριες και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως των G.Puccini, F.Schubert, A.Lara,...
18 Δεκεμβρίου, 2018 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2018 - 22:51

Τίμησαν τον Αρχιεπίσκοπο στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Αρχιεπίσκοπο στον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”

Το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποίησε, κατά την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, Χριστουγεννιάτικη μουσική βραδιά Κλασικής Μουσικής στην αίθουσα τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να τιμηθεί ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ περιελάμβανε κλασικά συμφωνικά θέματα, γνωστές άριες και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως των G.Puccini, F.Schubert, A.Lara, E.di Capua, G.Rossini, A. Aliabief, F.Gruber & J.Mohr κτλ.

Τα μουσικά θέματα αποδόθηκαν από τους μονωδούς: Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο, Βαρύτονο, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής, τη διεθνούς φήμης Υψίφωνο (Soprano), Μarina Rechkalova και τον Τενόρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Ιωάννη Χριστόπουλο. Τη μουσική εκτέλεσε η Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της καταξιωμένης Μαέστρου κ. Νίνας Πατρικίδου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Μητροπολίτης Γουινέας, κ. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας στην Αθηνά, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Συμεών, Πρωτοσυγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπης Αθηνών.

 

 

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, ότι, «η πίστη μας, ο Χριστιανισμός μας, πέρα από όλα τα πνευματικά μηνύματα που στέλνει στις καρδιές μας, δημιουργεί πολιτισμό. Κι αυτό, πολλές φορές το ξεχνάμε. Ο πολιτισμός είναι στολίδι της ψυχής μας και εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όπως με την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση, αλλά αυτό που μιλάει περισσότερο στην ψυχή μας είναι η μουσική. Απόψε, λοιπόν, όλα αυτά τα παιδιά με τους δασκάλους τους κατάφεραν να μας ανεβάσουν ψηλά και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Σε άλλο σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε την πρωτοβουλία και την επιθυμία των μαθητών να ασχοληθούν με την μουσική, ενώ επεσήμανε πως όταν αφαιρέσεις από τον άνθρωπο τον πολιτισμό και την ψυχή του, γίνεται σάρκα, και τότε έρχεται η τραγωδία και η αποτυχία, ενώ υπογράμμισε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι τα εμβόλια που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας και στην κοινωνία.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο Κύριος μας δίδαξε τα χαρίσματα που έχουμε να τα πολλαπλασιάσουμε, αλλά όχι να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας, διότι, τότε, αυτό θα ήταν αίρεση. Καλούμαστε να τα μοιραζόμαστε για το κοινό καλό.

 

ΦΩΤΟ: Χ. ΜΠΟΝΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων