14/11/2018 14/11/2018 Επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποιεί από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου έως 17 Νοεμβρίου ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’. Ο Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, αλλά και στα προβλήματα...
14 Νοεμβρίου, 2018 - 8:46

Πατρ. Αντιοχείας: Ιστορική η σχέση των δύο Εκκλησιών

Διαδώστε:
Πατρ. Αντιοχείας: Ιστορική η σχέση των δύο Εκκλησιών

Επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος πραγματοποιεί από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου έως 17 Νοεμβρίου ο Συρορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’.
Ο Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Συρίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Πατριάρχη και αναφέρθηκε στις τραγωδίες και στον πόνο στην Συρία τονίζοντας πως παρακολουθεί τις εξελίξεις με αγωνία. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι «η επικοινωνία και η συνεργασία αυτές τις ημέρες μας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να γνωριστούμε περισσότερο, αλλά και να προβληματιστούμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Αυτήν την στιγμή το μεγάλο “όπλο” στα χέρια και στην καρδιά των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον και κυρίως η συνεργασία και η ενότητα σε πολλά πράγματα που είναι απαραίτητα σήμερα».

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός έχει συγκλονιστεί από τα φαινόμενα αγριότητας, τα οποία δείχνουν την άσχημη εικόνα του ανθρώπου στην εποχή μας.
Ο Πατριάρχης από την πλευρά του εξέφρασε την εκτίμησή του στην Εκκλησία της Ελλάδος και αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση των δύο Εκκλησιών τονίζοντας πως «πολλοί Ιεράρχες και κληρικοί του Πατριαρχείου σπούδασαν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη». Έκανε λόγο για ενότητα υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής. Εκτιμούμε κάθε προσπάθεια από την Εκκλησία, την Κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδος».

Μιλώντας για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα εξήρε την συμπαράσταση και την στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος τονίζοντας πως «γνωρίζουμε ότι η Εκκλησία έχει κάνει πολλά για να βοηθήσει τους ανθρώπους που πέρασαν στην Ελλάδα. Προσδοκούμε και προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση των σχέσεων. Έτσι θα είμαστε δυνατότεροι».

Στην συνάντηση παρόντες ήταν, επίσης, οι Μητροπολίτες Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και οι Αρχιερείς που συνοδεύουν τον Πατριάρχη στην επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης κ. Ιγνάτιος-Εφραίμ Β’ αναγορεύτηκε επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων