14/09/2018 14/09/2018 Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκεύτηκαν οι μαθητές και οι Καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη. Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τους μαθητές αναφέρθηκε στην προτροπή που έκανε ο Χριστός στον κάθε ένα από τους ανθρώπους που...
14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:00

Στον Αρχιεπίσκοπο, μαθητές και καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο, μαθητές και καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκεύτηκαν οι μαθητές και οι Καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τους μαθητές αναφέρθηκε στην προτροπή που έκανε ο Χριστός στον κάθε ένα από τους ανθρώπους που τον πλησίαζαν, να αυξήσουν τα τάλαντα. «Τα τάλαντα είναι τα χαρίσματα που έχουμε. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που δεν έχει χάρισμα. Όλοι έχουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε ότι «έχουμε υποχρέωση να τα αυξήσουμε, και μάλιστα με έναν τρόπο που να μη δημιουργεί παρατράγουδα στη ζωή στην κοινωνία. Να τα αυξήσουμε και να τα μοιραστούμε».

Υπογράμμισε, επίσης, πως οτιδήποτε γίνεται για το προσωπικό συμφέρον δεν έχει καλά αποτελέσματα, ενώ επεσήμανε, ότι καλούμαστε να ενδιαφερόμαστε για όλους και ο ένας να βοηθάει τον άλλον. «Μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, ο καθένας βάζει αυτό που έχει δικό του και διανέμεται σε όλους τους ανθρώπους. Αυτό συμβολίζει και το πρόσφορο και ο άρτος, όταν κάνουμε αρτοκλασία. Δεν φέρνει κανείς το πρόσφορο να διαβαστεί, να αγιαστεί και να το πάρει πάλι πίσω στο σπίτι του. Κόβεται και ο καθένας παίρνει ένα κομμάτι που σημαίνει ότι είναι από τον κόπο, τον ιδρώτα του άλλου ανθρώπου. Έτσι λοιπόν γίνεται κοινωνία» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχαρίστησε όλους τους καθηγητές για τον χρόνο και τον κόπο τους, αλλά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία και καλή ακαδημαϊκή χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων