11/12/2018 11/12/2018 Στην ΔΙΣ το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος πρότεινε μια οκταμελή επιτροπή για να χειριστεί την προωθούμενη συμφωνία. Την ίδια ώρα έδωσε εξηγήσεις για τις κινήσεις που έχει κάνει προς το παρόν ο ίδιος. Στο πρώτο μέρος της εισήγησής του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ουσιαστικά κάνει μια αναδρομή σε ενέργειες και...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:45

Στο μικροσκόπιο η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου

Διαδώστε:
Στο μικροσκόπιο η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου

Στην ΔΙΣ το πρωί της Τρίτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος πρότεινε μια οκταμελή επιτροπή για να χειριστεί την προωθούμενη συμφωνία. Την ίδια ώρα έδωσε εξηγήσεις για τις κινήσεις που έχει κάνει προς το παρόν ο ίδιος.

Στο πρώτο μέρος της εισήγησής του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ουσιαστικά κάνει μια αναδρομή σε ενέργειες και αρθρογραφίες που έχουν υπάρξει για το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας του Κλήρου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο βιβλίο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου “Πραγματιστές, Δημαγωγοί, Ονειροπόλοι, στο οποίο βιβλίο ο καθηγητής παρουσιάζει “προοδευτικές” θέσεις ώστε να ολοκληρωθεί το θέμα της επίλυσης των σχέσεων του Κράτους με την Εκκλησίας.

Στο δεύτερο μέρος της εισήγησής του αναφέρεται στο διάλογο που είχε ο ίδιος με τον Πρωθυπουργό απαριθμώντας τις ενέργειες που έκανε όλο αυτό το διάστημα .

Στη συνέχεια όπως θύμισε ο Αρχιεπίσκοπος έφερε το θέμα στην ΔΙΣ η οποία του έθεσε τρεις όρους. Πρώτον η τελική απόφαση να παρθεί από την Ιερά Σύνοδο, δεύτερον να συνεναίσουν οι κληρικοί, με στόχο την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, τρίτον αφού ολοκληρωθούν τα ανωτέρω τότε θα μπορούσε ο Αρχιεπίσκοπος να απευθυνθεί στους τεχνοκράτες για την συνέχιση του διαλόγου.

Αμέσως μετά μίλησε για την εκκλησιαστική περιουσία και συνέχισε τον απολογισμό του αναφερόμενος στην σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου της Ιεράρχίας στις 16 Νοεμβρίου η οποία αποφάσισε ο διάλογος να συνεχιστεί, να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κληρικών, ενώ παράλληλα όρισε την ΔΙΣ ως αρμόδιο όργανο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Τελειώνοντας την αναδρομή έκλεισε την εισήγησή του, με την ευχή όλα να γίνουν σε πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας ώστε η Εκκλησία να γίνει διάκονος του θελήματος του λαού.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων