16/10/2018 16/10/2018 H καθιερωμένη ετήσια τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς τελέστηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κάλεσε τα μέλη του ΔΣΑ να  ερμηνεύουν τους νόμους με Δικαιοσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών...
16 Οκτωβρίου, 2018 - 13:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2018 - 14:37

Αγιασμός στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Διαδώστε:
Αγιασμός στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

H καθιερωμένη ετήσια τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς τελέστηκε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κατά την οποία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κάλεσε τα μέλη του ΔΣΑ να  ερμηνεύουν τους νόμους με Δικαιοσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία του αγιασμού και ο κ. Χάρης Κονιδάρης, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ενώ η ιστορική χορωδία του ΔΣΑ έψαλλε τους ύμνους της ακολουθίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι για να υπάρχει ωφέλεια στην εφαρμογή των νόμων πρέπει να υπάρχουν καθαρά χέρια και μυαλά. «Μας χρειάζονται οι καλοί και σοφοί νόμοι, αλλά χρειάζεται να έχουμε δικαστές και δικηγόρους που μπορούν να δώσουν και την ανθρώπινη πλευρά, το ανθρώπινο στοιχείο» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε ότι η ερμηνεία και η τήρηση των νόμων ωφελεί περισσότερο όταν δείχνουμε αγάπη και κατανόηση, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ενίσχυση του Θεού.
Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτριος Βερβεσός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων