10/12/2018 10/12/2018 Εν αναμονή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και των έγγραφων διαβεβαιώσεων κυβέρνησης, τόσο ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, όσο και οι Κληρικοί της αυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου συμφώνησαν ότι… διαφωνούν με την κυβέρνηση, παραδέχτηκαν ωστόσο ότι ο διάλογος...
10 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:30

Αρραγές το μέτωπο μεταξύ ΙΣΚΕ και Κληρικών Κρήτης

Διαδώστε:
Αρραγές το μέτωπο μεταξύ ΙΣΚΕ και Κληρικών Κρήτης

Εν αναμονή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και των έγγραφων διαβεβαιώσεων κυβέρνησης, τόσο ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, όσο και οι Κληρικοί της αυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου συμφώνησαν ότι… διαφωνούν με την κυβέρνηση, παραδέχτηκαν ωστόσο ότι ο διάλογος ήταν γόνιμος και πρέπει να συνεχιστεί, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 21 Δεκεμβρίου, εμμένοντας όμως στο να μην αλλάξει το νομικό καθεστώς και το νομοθετικό πλαίσιο για τη μισθοδοσία τους.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται να ορίσει τριμελή επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τους νομικούς της κυβέρνησης θα διατρέξει το σύνολο της συμφωνίας, στην οποία όπως έχει ήδη λεχθεί, θα μετάσχει και εκπρόσωπος των Κληρικών.

Την ίδια ώρα  ο ΙΣΚΕ, αποφάσισε, όπως όλοι σχεδόν οι δημοσιοϋπαλληλικοί κλάδοι στην πατρίδα μας, να διεκδικήσει αναδρομικά αλλά και εφεξής τα δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα) και το Επίδομα Αδείας μετά την έκδοση των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων (ΣΤΕ, Ελ. Σ, ΑΕΔ) αλλά και δεκάδων κατώτερων δικαστηρίων που πρόσφατα δικαίωσαν μαζικά, όλες τις κατηγορίες Δημοσίων Υπαλλήλων.

Όπως επακριβώς αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος της 9ης Δεκεμβρίου 2018:

«Απευθυνθήκαμε για αυτό το σκοπό στο γραφείο του νομικού μας συμβούλου κ. Αλέξη Μητρόπουλου και βρισκόμαστε σε επαφή με τον ίδιο και τους συνεργάτες του προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων των κληρικών αναφορικά με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Όπως μας έχουν ενημερώσει ο κ. Μητρόπουλος και οι συνεργάτες του πρέπει μέχρι το τέλος του έτους, αν είναι εφικτό μέχρι 21/12/2018, να καταθέσουμε και να κοινοποιήσουμε τις αγωγές διεκδίκησης αναδρομικών, αλλιώς μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία να έχουμε υποβάλει αιτήσεις διακοπής της παραγραφής με δικαίωμα να εγείρουμε τις αγωγές μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

«Όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Μητρόπουλος και οι συνεργάτες του, ο δικαστικός αγώνας θα έχει οπωσδήποτε αίσιο τέλος με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά κι θεσμικά, σε μια κρίσιμη φάση για το μέλλον το δικό μας, των οικογενειών μας και της Εκκλησίας εν γένει.

«Αναμένουμε έγκαιρα και μαζικά να ανταποκριθούν οι Κληρικοί στον αγώνα που θα δώσουμε. Θα τους κρατάμε ενήμερους για την πορεία των διεκδικήσεών μας.

«Τους γνωστοποιούμε, ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται στην διαδικασία διεκδίκησης των αναδρομικών είναι τα παρακάτω:

• Αίτηση/Προσωπικά Στοιχεία
• Εξουσιοδότηση (απαιτείται βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής)
• Σύμβαση Εντολής-Παράσταση Δίκης
• Μισθοδοτική Κατάσταση Δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα) και Επιδόματος Αδείας του 2012

Οι υπεύθυνοι σε κάθε Μητρόπολη, οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν τη συγκέντρωση των φακέλων με τα δικαιολογητικά κάθε ενδιαφερόμενου, θα απευθύνονται για πληροφορίες και τον τρόπο αποστολής των φακέλων των αιτούντων ως κάτωθι:

Για την περιοχή Πελοποννήσου και Κρήτης, στον π. Γεώργιο Σελλή: τηλ. 6945298002
Για την περιοχή Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Επτανήσων, στον π. Γεώργιο Βαμβακίδη: τηλ. 6979674283
Για την περιοχή Στερεάς Ελλάδας και Λεκανοπεδίου Αττικής, στον π. Μιχαήλ Μετζάκη: τηλ. 6946193648
Για την περιοχή Νήσων Αιγαίου (Βόρειο Αιγαίο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) και Ηπείρου, στον π. Γεώργιο Κωνσταντίνου: τηλ. 6972713106

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων