24/09/2018 24/09/2018 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στη Διεθνή Ημερίδα με Θέμα: «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Κ. Δημόπουλος» του Πανεπιστημιακού Γενικού...
24 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2018 - 14:24

Αρχιεπίσκοπος: Να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος: Να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στη Διεθνή Ημερίδα με Θέμα: «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Κ. Δημόπουλος» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικό» και την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Νικαίας Αρχιμ. Χρυσόστομος Παναγόπουλος, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ της Ι. Α. Α. κ. Μαίρη Πίνη, ακαδημαϊκοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα χαρίσματα, στα τάλαντα που έχει ο καθένας και την υποχρέωση να τα αυξήσει για το κοινό καλό. «Όποιος αυξήσει τα τάλαντά του με εγωισμό και με μοναδικό σκοπό την δική του προβολή, επιτυχία και αναγνώριση είναι αιρετικός» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε «ότι καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον και τα τάλαντά μας να τα εναποθέτουμε στην κοινή τράπεζα, για όλους τους ανθρώπους».

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και η συμμετοχή του στην Διεθνή Επιστημονική ημερίδα με την ιδιότητα του προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας, συνέπεσε με την δρομολόγηση της νέας συνεργασίας του ΚΕΣΟ με την Γ’ Μαιευτική κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών, που εδρεύει στο «Γ.Π.Ν. Αττικό». Για την συνεργασία αυτή συνεργάστηκαν ο καθηγητής κ. Ν. Βραχνής, η Διευθύντρια της Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Σοφία Καλανταριδού και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού, η κ. Καλανταρίδου και ο κ. Βραχνής απένειμαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στον Αρχιεπίσκοπο για το έργο, τις ευαισθησίες και τις παρεμβάσεις του στη Κοινωνία, αλλά και στον Επίσκοπο Θεσπιών για τη σημαντική συμβολή του στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων