11/12/2018 11/12/2018 Στην εισήγησή του  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα του κλήρου. Την ίδια ώρα αναφερόμενος στο βιβλίο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου  ο οποίος πρότεινε να παραταθεί  για μία διετία το ισχύον μισθολογικό καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών της επικρατούσας θρησκείας  με δαπάναις του...
11 Δεκεμβρίου, 2018 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2018 - 22:02

Αρχιεπ. Ιερώνυμος: “Συνεχίζεται ο διάλογος να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα Κλήρου” (δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις)

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Ιερώνυμος: “Συνεχίζεται ο διάλογος να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα Κλήρου” (δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις)

Στην εισήγησή του  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα του κλήρου.

Την ίδια ώρα αναφερόμενος στο βιβλίο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου  ο οποίος πρότεινε να παραταθεί  για μία διετία το ισχύον μισθολογικό καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών της επικρατούσας θρησκείας  με δαπάναις του κράτους, αλλά με την μέριμνα της Εκκλησίας’, παράθεσε το επίμαχο σημείο.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος στην εισήγηση που έκανε σήμερα ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επικεντρώθηκε περισσότερο στο άρθρο 17, του βιβλίου Αλιβιζάτου, στο οποίο επεξηγεί ότι η Ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση να επιστρέψει στην Εκκλησία της Ελλάδος όσα ακίνητα της έχει παραχωρήσει από την 1-1-1945 και εφ’ εξής προκειμένου να αναλάβει τη μισθοδοσία των λειτουργών όλων των βαθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης και των Μητροπόλεων των Δωδεκανήσων.

Διαβάστε την εισήγηση του Μακαριώτατου ΕΔΩ

Δείτε τι δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την λήξη της πρώτης ημέρας της Ιεράς Συνόδου

κινηματογράφηση Ανδρέας Χαλκιόπουλος /Νίκος Οικονόμου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που συνεδριάζει στην Ιερά Μονή Πετράκη. Κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης ορίστηκε η 8μελής επιτροπή διαλόγου με τη κυβέρνηση.

Στην επιτροπή μετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος , Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος  και Κορίνθου κ. Διονύσιος. Όπως είχε υποσχεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο διάλογο θα μετέχει και ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Πρωτοπρ. Γεώργιος Σελλής.

Εκτός των προαναφερθέντων, στην επιτροπή μετέχουν επίσης, οι Καθηγητές Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, του πανεπιστήμιου Αθηνών, ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλιακμάνης, της Θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης,  ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Βασίλειος Κονδύλης και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Παραλλήλως, η επιτροπή εξουσιοδοτείται να έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί Αρχιερείς και επιστήμονες, Κληρικούς και Λαϊκούς οι οποίοι κατέχουν ειδικές γνώσεις επί των προς συζήτηση θεμάτων. Σύμφωνα με την απόφαση της Ι.Σ.Ι ο καρπός του διαλόγου της επιτροπής διαλόγου της επιτροπής αυτής με την πολιτεία θα υποβληθεί στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας προς τελική έγκριση.

Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων