07/12/2018 07/12/2018 “Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για την εκκλησιαστική περιουσία που διασφαλίζει τη λειτουργία των ιδρυμάτων της Εκκλησίας. Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των κληρικών μας, αυτή είναι η προτεραιότητά μας πάντοτε” φέρεται να τους είπε ο κ. Ιερώνυμος. Ολοκληρώνοντας την συνάντησή του ο Αρχιεπίσκοπος με τον ΙΣΚΕ παρέδωσε στα μέλη του, υπόμνημα...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 12:00

Αυτό είναι το υπόμνημα του Αρχιεπισκόπου

Διαδώστε:
Αυτό είναι το υπόμνημα του Αρχιεπισκόπου

“Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για την εκκλησιαστική περιουσία που διασφαλίζει τη λειτουργία των ιδρυμάτων της Εκκλησίας. Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των κληρικών μας, αυτή είναι η προτεραιότητά μας πάντοτε” φέρεται να τους είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Ολοκληρώνοντας την συνάντησή του ο Αρχιεπίσκοπος με τον ΙΣΚΕ παρέδωσε στα μέλη του, υπόμνημα το οποίο διευκρινίζει, πως οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του κλήρου κι εννοεί : (μισθοδοσία, ασφάλεια, συνταξιοδότηση, οργανικές θέσεις κλπ) και να κατοχυρωθεί και συνταγματικά η μισθοδοσία των κληρικών. Η αρμόδια επιτροπή νομικών και τεχνοκρατών μάλιστα θα είναι αυτή που θα εξετάσει όλα τα θέματα και θα προτείνει αλλά θα υποβάλλει και την πρότασή της στην Ιεραρχία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων