19/11/2018 19/11/2018 Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών διαψεύδει κατηγορηματικά σχετικές πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σε ότι αφορά υποτιθέμενη πρόσφατη συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, κ. Ιερώνυμου, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τέτοια συνάντηση, με αυτό το περιεχόμενο, δεν υπήρξε ποτέ» αναφέρει το Γραφείο Τύπου....
19 Νοεμβρίου, 2018 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2018 - 16:40

Αρχιεπισκοπή: «Τέτοια συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ» – Κυρ. Μητσοτάκης: “Δήθεν αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την αγωνία της Κυβέρνησης”

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή: «Τέτοια συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ» – Κυρ. Μητσοτάκης: “Δήθεν αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την αγωνία της Κυβέρνησης”

Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών διαψεύδει κατηγορηματικά σχετικές πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σε ότι αφορά υποτιθέμενη πρόσφατη συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, κ. Ιερώνυμου, με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τέτοια συνάντηση, με αυτό το περιεχόμενο, δεν υπήρξε ποτέ» αναφέρει το Γραφείο Τύπου.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να επιμένει ότι οι δύο άνδρες είχαν μεταξύ τους συνάντηση και συζήτηση περί του επίκαιρου ζητήματος για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Πηγή από το στενό περιβάλλον του κυρίου Μητσοτάκη, είπε προς την ΕΡΤ, πως ο πρόεδρος του κόμματος συνομιλεί και συναντάται τακτικά με τον Αρχιεπίσκοπο και ουδέποτε το έκρυψε. Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ίδια πηγή, η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να προβεί σε δήθεν αποκαλύψεις γι’ αυτές τις επαφές απλά επιβεβαιώνει την αγωνία του κ. Τσίπρα για την καταστροφή που έφερε άλλη μία διαπραγμάτευση που θέλησε να κάνει.

Ως προς την ουσία του θέματος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία κυβέρνησης Εκκλησίας, πριν αυτή ανακοινωθεί ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης είτε από αυτήν της εκκλησίας.

ΠΗΓΕΣ:

ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής, Ελίνα Κολύβα, Γιάννης Παντελάκης & Δελτία Τύπου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων