05/11/2018 05/11/2018 Αποφασιστικός, συγκεκριμένος και δεικτικός προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση του ζητήματος της συνταγματικής αναθεώρησης παρουσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΙΣ (5/11), δηλώνοντας, πως, αν πίσω από την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας κρύβεται το γαλλικό μοντέλο, τότε, δε συμφωνεί. «Είναι μία ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή...
05 Νοεμβρίου, 2018 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2018 - 19:49

Αρχ. Ιερώνυμος μετά το πέρας της ΔΙΣ: «Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί”

Διαδώστε:
Αρχ. Ιερώνυμος μετά το πέρας της ΔΙΣ: «Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί”

Αποφασιστικός, συγκεκριμένος και δεικτικός προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση του ζητήματος της συνταγματικής αναθεώρησης παρουσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΙΣ (5/11), δηλώνοντας, πως, αν πίσω από την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας κρύβεται το γαλλικό μοντέλο, τότε, δε συμφωνεί.

«Είναι μία ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα» είπε περαιτέρω προς τους δημοσιογράφους για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. «Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος» όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, λέγοντας κατόπιν με νόημα: «Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μάς πει τι εννοεί».

Στο μεταξύ, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στην θρησκευτική ουδετερότητα όπως αυτή εφαρμόζεται στο κράτος της Γερμανίας σε σχέση με την αναφορά του περί της εφαρμογής της και το βαθύτερο χαρακτήρα της μέσα στα όρια του κράτους της Γαλλίας:

«Θρησκευτικά ουδέτερο είναι το κράτος της Γερμανίας. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι θρησκευτικά ουδέτερο κράτος, συνεργάζονται, βοηθάει την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερο κράτος είναι και η Γαλλία αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις (…) δε θα μου άρεσε».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων