19/12/2018 19/12/2018 Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά η επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη. Η επιτροπή συστάθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο προκειμένου να μελετήσει την προωθούμενη συμφωνία για τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους. Στις εργασίες μετέχουν οι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, ο Πρόεδρος του Ιερσού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Πρωτοπρ. Γεώργιος Σελλής, οι...
19 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2018 - 12:36

Επίσημη πρώτη σήμερα για την επιτροπή διαλόγου

Διαδώστε:
Επίσημη πρώτη σήμερα για την επιτροπή διαλόγου

Συνεδριάζει σήμερα για πρώτη φορά η επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πετράκη. Η επιτροπή συστάθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο προκειμένου να μελετήσει την προωθούμενη συμφωνία για τις σχέσεις εκκλησίας-κράτους.

Στις εργασίες μετέχουν οι Μητροπολίτες, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, ο Πρόεδρος του Ιερσού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Πρωτοπρ. Γεώργιος Σελλής, οι Καθηγητές Αρχιμ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλιακμάνης, ο επ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής Βασίλειος Κονδύλης και ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Να θυμίσουμε ότι Επιτροπή εξουσιοδοτείται να έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί αρχιερείς και επιστήμονες (κληρικούς και λαϊκούς), οι οποίοι κατέχουν ειδικές γνώσεις επί των προς συζήτηση θεμάτων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων