13/12/2018 13/12/2018 Ευχές προς το ΚΕΣΟ ικανές σε ποσότητα να μας συντροφέψουν για το χρόνο που έρχεται από γιαγιάδες και παππούδες που φιλοξενούνται σε Στέγες Ηλικιωμένων της ΙΑΑ 12.12.2018. Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη(12/12) οι επισκέψεις του δεκαπενταμελούς κλιμακίου του ΚΕΣΟ στα γηροκομεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την κοσμετολογική περιποίηση των γιαγιάδων και των παππούδων. Οι επισκέψεις αυτές,...
13 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:44

Επισκέψεις του ΚΕΣΟ στα γηροκομεία της Αρχιεπισκοπής

Διαδώστε:
Επισκέψεις του ΚΕΣΟ στα γηροκομεία της Αρχιεπισκοπής

Ευχές προς το ΚΕΣΟ ικανές σε ποσότητα να μας συντροφέψουν για το χρόνο που έρχεται από γιαγιάδες και παππούδες που φιλοξενούνται σε Στέγες Ηλικιωμένων της ΙΑΑ 12.12.2018. Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη(12/12) οι επισκέψεις του δεκαπενταμελούς κλιμακίου του ΚΕΣΟ στα γηροκομεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την κοσμετολογική περιποίηση των γιαγιάδων και των παππούδων. Οι επισκέψεις αυτές, ξεκίνησαν την Δευτέρα (10/12) από τη Στέγη Φιλοξενίας Γερόντων στον Προφήτη Ηλία Παγκρατίου όπου φιλοξενούνται 18 γυναίκες. Εξ αυτών οι 10 είναι κλινήρεις.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (11/12) στη Στέγη Φιλοξενίας Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου όπου φιλοξενούνται 38 άτομα άνδρες και γυναίκες. Στη συγκεκριμένη Στέγη παράλληλα με το ΚΕΣΟ επισκέφθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και πρωτοσύγκελος της ΙΑΑ κ. Συμεών, ο οποίος προσέφερε μια ζεστή αγκαλιά, τρυφερότητα, αγάπη, επικοινωνία και ευχές στους παππούδες και τις γιαγιάδες δίνοντας τους την αίσθηση ότι δεν είναι ξεχασμένοι!

Η τρίτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (12/12) στη φιλόξενη και υποδειγματική Στέγη Ηλικιωμένων της Αγίας Παρασκευής. Η κίνηση αυτή του ΚΕΣΟ, προκλήθηκε από πρόταση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θεσπιών και Πρωτοσυγκελλου της κ. Συμεών προς την Διευθύντρια του Ιδρύματος κα Πίνη, από την τελετή του αγιασμού όλων των Τμημάτων κατά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ώστε η γνώση, που λαμβάνουν οι μαθήτριες, στα Τμήματα Δεξιοτήτων, από ένα Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, να εκπέμπει ψήγματα προσφοράς, ευαισθησίας και αγάπης στις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα προστασίας της ΙΑΑ.

Οι συγκεκριμένες επισκέψεις γίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία της προνοιακής προσφοράς της ΙΑΑ. Και έδωσαν την ευκαιρία στις σπουδάστριες να κάνουν πρακτική και να αποδείξουν τις γνώσεις, που λαμβάνουν από τα Τμήματα Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ ως σπουδάστριες και αυριανές επαγγελματίες. Ο τελευταίος μας σταθμός, ήταν στο γηροκομείο της Αγίας Παρασκευής, όπου φιλοξενούνται 41 γέροντες και γερόντισσες. Των κλιμακίων του ΚΕΣΟ ηγείτο η Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη, τα επόπτευαν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ κυρίες Μαρία Τάταρη & Σοφία Πέππα -Κώνστα και πλαισιώνονταν διαδοχικά από τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΚΕΣΟ κυρίες: Πόπη Ζούλια, Κωνσταντίνα Δήμα & Λένα Παγώνη και φυσικά από τις καθηγήτριες κοσμετολογίας Κατερίνα Αράπογλου, μανικιούρ- πεντικιούρ Μάγδα Σωτηριάδου & Ζωή Σαχσανίδου, τις συνεργάτιδες του ΚΕΣΟ κομμώτριες κυρίες Αγγελική Κανακάρη & Λεόνα Πουρσουνίδου.

Σε όλες τις Στέγες οι φιλοξενούμενες και οι φιλοξενούμενοι απόρησαν, με το σμήνος των κοριτσιών της ομάδας του ΚΕΣΟ – σπουδάστριες των Τιμημάτων Δεξιοτήτων του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που εισέβαλαν στον χώρο τους με ψαλίδια μπιστολάκια, πενσάκια, λίμες ακόμα και με χειρουργικό νυστέρι για να τις/ τους περιποιηθούν, ενώ μερικές, προσφέρθηκαν να μας πληρώσουν. Αρκετές και αρκετοί από τους φιλοξενούμενους & φιλοξενούμενες έχουν παιδιά και τις επισκέπτονται συχνά. Άλλες έχουν ανίψια, και λιγοστές έχουν μακρινούς συγγενείς και γείτονες, που μεριμνούν για εκείνες, ενώ στη Στέγη διαμένουν ακόμα και ζευγάρια, που δεν έχουν συγγενείς.

Τα έντονα συναισθήματα και οι δυνατές εικόνες, που μας δημιουργήθηκαν μιλώντας σε όλες τις Στέγες με τον καθένα και την καθεμία φιλοξενούμενη ξεχωριστά, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ιστορίες ζωής, αν στην ομάδα είχαμε και σεναριογράφο, ο οποίος θα τις άκουγε και θα τις κατέγραφε. Μια ακόμα πιλοτική δράση του ΚΕΣΟ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Ήταν τόσες πολλές οι ευχές, τα φιλιά και η αγάπη, που λάβαμε από γιαγιάδες και παππούδες, ώστε θα μας συντροφεύουν όλο το υπόλοιπο διάστημα. Ως Διευθύντρια του ΚΕΣΟ ευχαριστώ τον Πρωτοσύγκελλο της ΙΑΑ για την στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τα μέλη του ΔΣ, τις καθηγήτριες των Τμημάτων Δεξιοτήτων και τις εργαζόμενες στο ΚΕΣΟ, τις κομμώτριες –συνεργάτιδες μας, την κα Ελένη Αμανατιάδου Κοινωνική Λειτουργό από το ΓΦΤ της ΙΑΑ και κυρίως τις μαθήτριες που συμμετείχαν. Το ΚΕΣΟ και με αυτή την Δράση του άνοιξε για μια ακόμη φορά δρόμους αγάπης δίνοντας το κάλο παράδειγμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων